Nieuws

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht heeft het meeste groen binnen de bebouwde kom in West-Brabant. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws en Wageningen Universiteit.

Groen in de gemeente is goed voor de inwoners. Verschillende onderzoeken tonen aan dat er een positieve relatie is tussen groen en gezondheid. Zo zou er een lagere sterftekans zijn en in groene buurten hebben kinderen minder vaak ADHD. Ook lijken mensen minder stress te ervaren.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal is verheugd met de uitkomst van het onderzoek. “Zeker met het door de gemeenteraad net aangenomen groenbeleidsplan wordt meer ruimte geboden aan de vergroting van de biodiversiteit en het behouden van groen”, aldus van Agtmaal.

De meest groene gemeenten van Nederland zijn in de provincie Groningen te vinden. De gemeente met het meeste groen binnen de bebouwde kom is het Groningse Bellingwedde. De gemeente Westland is de minst groene gemeente.

 

Foto/bron: RTL NieuwsNieuws

ALGEMEEN

Veel bezwaar tegen nieuwe vorm thuishulp Roosendaal

18 augustus 2017

De huishoudelijke hulp in de gemeente Roosendaal is op de schop gegaan. In plaats van een vast aantal uren, krijgen cliënten hulp die een bepaald kwaliteitsniveau moet garanderen. Dat leidt echter tot veel bezwaren en thuishulp die niet toereikend is.

ALGEMEEN

Inbrekers houden zich schuil in maïsveld langs A58 bij Heerle

17 augustus 2017

De politie heeft donderdagmiddag na een wilde achtervolging vier mannen opgepakt die een inbraak hadden gepleegd in Dinteloord. Drie verdachten zijn dankzij politiehonden gevonden in een maisveld langs de A58 tussen Heerle en Wouw.Terug naar het overzicht