HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht heeft het meeste groen binnen de bebouwde kom in West-Brabant. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws en Wageningen Universiteit.

Groen in de gemeente is goed voor de inwoners. Verschillende onderzoeken tonen aan dat er een positieve relatie is tussen groen en gezondheid. Zo zou er een lagere sterftekans zijn en in groene buurten hebben kinderen minder vaak ADHD. Ook lijken mensen minder stress te ervaren.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal is verheugd met de uitkomst van het onderzoek. “Zeker met het door de gemeenteraad net aangenomen groenbeleidsplan wordt meer ruimte geboden aan de vergroting van de biodiversiteit en het behouden van groen”, aldus van Agtmaal.

De meest groene gemeenten van Nederland zijn in de provincie Groningen te vinden. De gemeente met het meeste groen binnen de bebouwde kom is het Groningse Bellingwedde. De gemeente Westland is de minst groene gemeente.

 

Foto/bron: RTL NieuwsNieuws

ALGEMEEN

Natuurgebied Dintelse gorzen drie weken dicht voor bezoekers

23 februari 2018

Natuurmonumenten gaat de voetgangersbrug die toegang geeft toe natuurgebied de Dintelse Gorzen vervangen. De elf jaar oude brug verkeert in een slechte staat. De werkzaamheden starten op maandag 26 februari en duren tot half maart. Tijdens deze werkzaamheden is het gebied niet toegankelijk.Terug naar het overzicht