Nieuws

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht heeft het meeste groen binnen de bebouwde kom in West-Brabant. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws en Wageningen Universiteit.

Groen in de gemeente is goed voor de inwoners. Verschillende onderzoeken tonen aan dat er een positieve relatie is tussen groen en gezondheid. Zo zou er een lagere sterftekans zijn en in groene buurten hebben kinderen minder vaak ADHD. Ook lijken mensen minder stress te ervaren.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal is verheugd met de uitkomst van het onderzoek. “Zeker met het door de gemeenteraad net aangenomen groenbeleidsplan wordt meer ruimte geboden aan de vergroting van de biodiversiteit en het behouden van groen”, aldus van Agtmaal.

De meest groene gemeenten van Nederland zijn in de provincie Groningen te vinden. De gemeente met het meeste groen binnen de bebouwde kom is het Groningse Bellingwedde. De gemeente Westland is de minst groene gemeente.

 

Foto/bron: RTL NieuwsNieuws

ALGEMEEN

Vrouw in scootmobiel beroofd

17 oktober 2017

In de Prins Clausstraat in Hoogerheide is maandagmiddag een 71-jarige vrouw beroofd van enkele gouden armbanden.

ALGEMEEN

Vierde verdachte aangehouden in zaak Ulas Iskar

17 oktober 2017

Er is een vierde verdachte aangehouden in de zaak van de moord op Ulas Iskar uit Ossendrecht. Het gaat om een 35-jarige man uit Bulgarije, de politie heeft over zijn identiteit nog niks vrijgegeven om privacyredenen.Terug naar het overzicht