Bergen op Zoom

ABN AMRO heeft vanaf mei geen vestiging meer in Bergen op Zoom

Op 6 mei 2022 is deze ABN AMRO vestiging voor het laatst geopend. (Afbeelding: Google Maps)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Op 6 mei sluit het ABN AMRO kantoor in Bergen op Zoom voorgoed de deuren. Niet om elders in deze gemeente verder te gaan, de bank heeft hier dan geen vestiging meer. Het is de bedoeling dat klanten hun zaken zo veel mogelijk online regelen.

In een persbericht meldt de bank dat het aantal bezoeken al jaren afnam, daarom werd het aanhouden van een kantoor met ontvangstruimte steeds minder nodig. Er komen Financiële Zorgcoaches die via telefoon, beeldbankieren of bij mensen thuis kunnen adviseren. ABN AMRO wil zich vooral gaan richten op de digitale dienstverlening. Dat is wat de klanten willen, meldt het bedrijf.

Digitaal en toch persoonlijk

Steeds meer regelen mensen alles via internet of telefoon, heeft de bank geconstateerd. Dat gaat sneller en het kan waar en wanneer je maar wilt. Op die wijze is het toch mogelijk direct en persoonlijk contact te hebben met medewerkers en adviseurs, aldus de dienstverlener. Daarom is en wordt flink geïnvesteerd in digitalisering en kan een kantoor als in Bergen op Zoom dicht.

Voor mensen die nog niet zo bekend zijn met deze vorm van bankieren komen online cursussen en hulpvideo’s met stap voor stap instructies. Zij kunnen daarnaast een beroep doen op de eerder genoemde coaches. Wie geld wil pinnen of  storten kan terecht bij de verschillende Geldmaat locaties.