Bergen op Zoom

Acht vrouwen en twaalf mannen willen burgemeester worden van Bergen op Zoom

De ambtsketen van Bergen op Zoom: wie mag 'm straks gaan dragen?

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Er zijn 20 mensen die burgemeester willen worden van de gemeente Bergen op Zoom. De provincie heeft bekend gemaakt dat er acht vrouwen en twaalf mannen hebben gesolliciteerd op de baan van burgemeester Frank Petter. De meeste sollicitanten hebben of hadden al een functie in de politiek of bij de overheid.

De provincie houdt geheim wie de 20 sollicitanten zijn. Het enige dat de gemeente Bergen op Zoom te horen heeft gekregen, is om hoeveel mensen het gaat. En een heel klein beetje achtergrond. Hieruit blijkt dat er acht vrouwen en twaalf mannen hebben gesolliciteerd. Zij willen op 1 juli burgemeester Frank Petter opvolgen.

Meeste sollicitanten hebben ervaring in bestuur of politiek

De meeste sollicitanten hebben of hadden al een baan in de politiek of bij de overheid. Dat zijn 18 van de 20 geïnteresseerden. Denk dan aan (oud-)burgemeesters, (oud-)wethouders, politici of ambtenaren. Twee van de sollicitanten hebben andere beroepen. Maar door bijbanen hebben ook zij ervaring in de politiek of als bestuurder.

Zes inwoners wonnen Meet & Greet met nieuwe burgemeester

Degene die uiteindelijk de baan krijgt, heeft al meteen een Meet & Greet met inwoners op de kalender staan. Het zijn mensen die hebben meegedaan met de enquête over de functie-eisen voor de nieuwe burgemeester. Onder hen is een ‘Meet & Greet de nieuwe burgemeester’ verloot. Zes inwoners van de gemeente Bergen op Zoom hebben gewonnen. Als de nieuwe burgemeester officieel is geïnstalleerd, worden er data geprikt voor de ontmoetingen.

Lees ook: Nieuwsanalyse – Superheld gezocht, Bergen wil alleen de béste burgemeester Lees ook: Vertrouwenscommissie vraagt inwoners mee te denken over nieuwe burgemeester