Etten-Leur

Agenten en beveiligers belaagd tijdens vechtpartij in Etten-Leur

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Meerdere politieagenten en beveiligers raakten zondagavond gewond bij een vechtpartij in Etten-Leur. Drie mannen, van 34, 52 en 54 jaar oud, en een vrouw van 52 jaar uit Sint Willebrord, zijn aangehouden. Dat gebeurde op het Raadhuisplein en de Markt.

Rond half tien ‘s avonds kwam er een melding van een vechtpartij binnen bij de politie. Eerste instantie leek het erop dat de agenten de zaak konden de-escaleren. Ze gingen het gesprek aan met de mensen waartussen de ruzie was ontstaan. Maar het ging opnieuw mis, en de agenten én aanwezige beveiligers werden belaagd. De situatie was zelfs zo dreigend dat de agenten hun wapenstokken hebben gebruikt. Ook moesten ze op linie gaan staan om de menigte op afstand te houden.

Politieagenten uit omliggende teams kwamen ter plaatse om te assisteren. Er raakten drie agenten gewond. Hoeveel burgers er gewond raakten is niet bekend. De agenten kregen hulp van beveiligers, maar het kostte ze alsnog veel moeite om de situatie weer onder controle te krijgen. Het publiek werd opgedragen om weg te gaan, maar ze bleven de agenten belagen met trappen en klappen. Ook gooiden de belagers met voorwerpen.

‘Hoop op strenge straffen’

“Het is erg jammer dat een prachtige dag in Etten-Leur, die in het teken stond van de wielerronde, zo moest eindigen”, reageert burgemeester Mark Verheijen. “De omvang en de intensiteit van dit geweld heeft grote impact op de betrokken agenten, bewakers en onschuldige omstanders. Geweld tegen politie is volstrekt onacceptabel en tolereren we niet. Ik spreek de hoop en verwachting uit dat er strenge straffen volgen om een duidelijke streep te trekken.”

Er zijn uiteindelijk vier mensen aangehouden, zij zitten vast. De agenten hebben aangifte gedaan. Waarom of hoe de vechtpartij is ontstaan is niet duidelijk.