Etten-Leur

Agressieveling aangehouden voor waslijst aan strafbare feiten

geweld tegen politie

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Een man met heel wat agressieve daden op zijn kerfstok is zaterdag door de politie opgepakt. Dat verliep niet bepaald zonder verzet.

Het relaas begon die dag al om 07.50, toen een bezorger van levensmiddelen en een klant een man zagen lopen aan de Havik. Hij stapte de bestelbus van de bezorger in en weigerde er weer uit te komen. De bezorger werd daarbij zelfs aan haar haren getrokken. De betreffende klant probeerde in te grijpen en dat maakte de verdachte nog agressiever. Hij begon in en aan de bestelbus vernielingen aan te brengen en discriminerende teksten te roepen richting de bezorger.

Levensmiddelen op straat

De klant en bezorger vluchtten de woning in en sloten de rolluiken. De man wilde hen achterna en begon een leuk en de deur te slopen. Hij kwam niet binnen en besloot daarom de levensmiddelen de bus uit te smijten, de straat op. Inmiddels was de politie met meerdere eenheden onderweg.

Geweld en beledigingen

Toen de agenten arriveerden wilde de dader vluchten. Hij werd aangehouden maar daar kwam wel het nodige geweld aan te pas, omdat hij zich flink verzette. Ook werden de politiemensen beledigd.

De 40-jarige agressieveling is meegenomen naar het bureau voor verhoor en wordt verdacht van mishandeling, vernieling, bedreiging, discriminatie en belediging. De bezorger, de klant en de agenten hebben aangifte tegen hem gedaan.