Halsteren

Aldi krijgt provinciale ontheffing voor Halsterseweg, nog geen milieuvergunning

Het huidige winkelpand aan de Halsterseweg 56 moet plaatsmaken voor een Aldi-supermarkt. (Foto: Google StreetView)

Han Verbeem Han Verbeem

De provincie heeft supermarktketen Aldi een ontheffing verleend voor de sloop van de huidige winkelpanden aan de Halsterseweg 56 in Halsteren. Toch heeft de discountsuper nog een weg te gaan voor de sloop nieuwbouw kan beginnen, laat gemeentewoordvoerder Erwin Stander namens het college weten. Want Aldi moet éérst aantonen of de plannen binnen de stikstofregels passen.

De verplaatsing van Aldi uit Gageldonk naar Halsteren is omstreden. In juni sloot de vestiging in winkelcentrum De Gagel definitief de deuren. Wethouder Joost Pals vindt een verplaatsing naar de Halsterseweg geen goed idee, omdat deze locatie niet geschikt zou zijn vanwege het nabijgelegen transportbedrijf en de grote verkeersstroom van schoolgaande fietsers.

Verkeerssituatie

Het aan- en afrijden van supermarktbezoekers en toeleveranciers zou voor een gevaarlijke verkeerssituatie leiden. Een alternatief plan voor een extra supermarkt in De Zeeland heeft de gemeenteraad echter kort voor de zomervakantie afgewezen. Daarmee lijkt het concern definitief in te zetten op nieuwbouw aan de Halsterseweg. Daarin is nu nog een meubel- en kledingzaak gevestigd.

Roosendaal

De verleende ontheffing heeft betrekking op de natuurbescherming, de aanvraag is ingediend door Aldi Roosendaal. Daar is men dinsdag niet bereikbaar voor inhoudelijk commentaar. De ontheffing is geldig tussen april 2024 en juni 2025. Daarmee heeft het supermarktconcern ruim een half jaar de tijd om de benodigde omgevingsvergunning te verkrijgen. Tegen de verleende provinciale ontheffing kunnen belanghebbenden bovendien nog bezwaar aantekenen.

Lees ook: Bergse raad wil geen Aldi in De Zeeland: ‘Dus wordt het Halsterseweg’ Lees ook: Buurtbewoners en klanten boos om vertrek Aldi Gageldonk: ‘We voelen ons aan ons lot overgelaten’ Lees ook: Aldi Holleweg sluit onverwacht eind deze maand: ‘Flabbergasted!’