Bergen op Zoom

Buurtbewoners en klanten boos om vertrek Aldi Gageldonk: ‘We voelen ons aan ons lot overgelaten’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Even snel een boodschapje doen, voor de deur even bijkletsen met een bekende. Aan het einde van deze maand is dat niet meer mogelijk bij de Aldi aan de Holleweg in Bergen op Zoom. De winkel  sluit dan namelijk voorgoed haar deuren. De teleurstelling onder de buurtbewoners is groot.

Het ongeloof en zelfs boosheid is goed te merken bij de buurtbewoners. “Het is superslecht! Dit zou nooit mogen gebeuren”, zegt iemand die aan de overkant van de supermarkt woont. Een man die in zijn rolstoel geniet van het heerlijke zomerweer, vindt het zeer spijtig. “Er wordt totaal geen rekening gehouden met de ouderen en de mensen die gehandicapt zijn.”

Uitwijken

Bewoners van Gageldonk zullen over een kleine twee weken moeten uitwijken naar een andere supermarkt. Aldi zelf verwijst haar klanten door naar de vestiging aan de Glacisstraat. De buurtbewoners denken eerder aan de blauw/witte supermarkt aan het Zonneplein. “Nu moet ik met mijn scootmobiel op pad, terwijl ik normaal zo bij de supermarkt ben”, vertelt een teleurgestelde man.

Emotie

De winkel is al jaren een begrip in de woonwijk en de sluiting roept dan ook veel emotie op bij de mensen. “Er zijn mensen die huilen hierom. Die kunnen dit niet bevatten”, vertelt een man. Een dame op straat zegt zelfs een actie op Facebook te willen opstarten tegen de verdwijning van de supermarkt.

Tot en met vrijdag 30 juni is de winkel nog open. Om 20:00 uur zullen de deuren voorgoed sluiten.

De Aldi aan de Holleweg in Bergen op Zoom sluit eind deze maand haar deuren.