Halsteren

Automobilisten en fietsers moeten weer omrijden door afsluiting Halsterseweg

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De werkzaamheden aan de Halsterseweg Noord zijn hervat en daarmee is de weg ook weer volledig afgesloten. Zowel automobilisten als fietsers moeten omrijden. Dat zorgt zo hier en daar voor frustratie bij weggebruikers en omwonenden.

In de tweede week van 2022 ging het megaproject van start. Lange tijd was de weg afgesloten, maar rond de feestdagen ging de toegangsweg tot tuincentrum Intratuin en het winkelhart tijdelijk open. Nu de aannemer is aangekomen bij de op één na laatste fase van het project, is de weg weer afgesloten in beide richtingen. Ook de Fort Pinsenweg is tot en met 10 april afgesloten. Daar wordt op 13 maart gestart met reconstructiewerkzaamheden.

Lees ook: Halsterseweg Noord gaat op de schop: dit zijn de gefaseerde plannen

Omleiding voor fietsers

Terwijl er aan de Halsterseweg zowel boven als onder de grond een grote renovatie plaatsvindt, moet het verkeer van en naar Halsteren een andere route kiezen. Fietsers en voetgangers tussen Bergen op Zoom en Halsteren staan voor een hek als ze over de Halsterseweg rijden. Zij kunnen het best omrijden via de Nieuwe Molenweg en de Steenovenweg. Om mensen de eerste dagen van de afzetting te helpen, zijn donderdag en vrijdag verkeersregelaars ingezet.

Sluipverkeer

Automobilisten kunnen een omleidingsroute rijden via de Nieuw Beijmoerseweg of de Nieuwe Molenweg. Bewoners langs die laatste route doen hun beklaag bij de gemeente omdat ze het ‘sluipverkeer’ meer de beu zijn. De gemeente erkent op de hoogte te zijn van de frustratie van de bewoners, maar kan er weinig aan doen. De werkzaamheden aan de Halsterseweg duren naar verwachting nog tot begin mei. De vernieuwde weg zal dan weer open gaan voor al het verkeer.