Bergen op Zoom

Aydin Akkaya vertrekt bij GBWP en neemt zetel mee: 14e fractie

Raadlid Aydin Akkaya als gast in ons programma M2.

Han Verbeem Han Verbeem

Raadslid Aydin Akkaya vertrekt bij GBWP en neemt zijn zetel mee in de Bergse gemeenteraad. Akkaya bevestigt zijn vertrek en meldt dat hij een eigen fractie vormt. Daarmee krijgt GBWP een zetel minder in de nieuwe raad: geen 7 maar 6 zetels.

Een naam voor de afgesplitste fractie is nog niet bekend: “Over de verdere details ga ik de komende periode nadenken”, laat hij weten. Woensdag 30 maart wordt hij beëdigd voor een nieuwe raadsperiode.

Aydin Akkaya is met 353 voorkeursstemmen in de gemeenteraad gekozen. De afgelopen maanden kwam hij in het nieuws rondom een integriteitskwestie, waarbij burgemeester Frank Petter na onderzoek geen strafbare feiten heeft geconstateerd. Wel moest Akkaya zijn fractievoorzitterschap, het voorzitterschap van een raadscommissie en het vice-voorzitterschap van de gemeenteraad opgeven.

Reactie GBWP

GBWP-fractieleider Arjan van der Weegen reageert: “GBWP en Aydin zijn na het traject niet nader tot elkaar gekomen. Daaruit heeft Aydin zijn conclusies getrokken en die zijn denk ik de juiste. Ik wens hem alle succes voor de toekomst.” Al vóór de verkiezingen was sprake van een verstoorde werkrelatie tussen Akkaya en GBWP, zo blijkt inmiddels. Zaterdagmorgen werd de breuk definitief. Het raadslid heeft 353 voorkeursstemmen maar dat zou té weinig zijn om op eigen kracht, zonder GBWP, een zetel te bemachtigen.