Halsteren

Basisschoolleerlingen ontvangen een doos vol kleurboeken van Studio Pepernoot

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Zo’n drieduizend kinderen, verspreid over 22 basisscholen in Bergen op Zoom en omstreken, ontvingen maandag iets heel bijzonders. De trouwe Studio Pepernoot-fans kregen van personage Oma een doos vol met kleurboeken en een grote aftelkalender. Vijf leerlingen van basisschool de Toermalijn in Halsteren gingen in hun school op zoek naar het pakket.

Na het kijken van Studio Pepernoot kregen de groep 4 leerlingen van de Toermalijn een speciale videoboodschap van Roos en haar oma. Oma had een gigantische doos met kleurboeken gevonden op haar zolder, en besloot deze naar de basisscholen toe te sturen. Het is onderdeel van het Sinterklaas Scholenpakket van stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom, dat aansluit op de afleveringen van Studio Pepernoot.

Kleurboeken voor iedereen

Vayen en Olivia zochten mee naar de doos met boeken, die ergens in het gebouw verstopt was. “Waar zullen we beginnen?”, jubelen de meiden als ze de gang in schieten, Al snel beslist de groep dat ze een verdieping omhoog moeten. Met een klein beetje hulp van juf Charissa vonden ze de doos.

Enthousiast haalden Vayen en Olivia de kleurboeken uit de doos. “Het zijn er echt heel veel!”, roept Vayen. “Dit is voor heel de klas denk ik”, vult Olivia aan. En dat klopt. Er zaten genoeg kleurboeken voor heel de klas in, die door iedereen enthousiast in ontvangst werden genomen.

Herkenning

“Dat vind ik echt mooi om te zien”, reageert Daan Touw van stichting Sint Nicolaas. “Het kleurboek is gemaakt door de Tekenpiet, die weer een beetje hulp heeft gehad van Stadlander Buurtcultuurfonds.” In het kleurboek komen verschillende herkenbare gebouwen en plaatsen voorbij. “De Peperbus staat er bijvoorbeeld in, en een schaatsende piet op de Melanen. Maar ook de Rijzende weg in Woensdrecht is terug te vinden in het kleurboek.”

Naast de kleurboeken zat er een grote aftelkalender in de doos. Iedere dag plakken de kinderen voortaan een sticker op de kalender, om zo gezamenlijk af te tellen naar pakjesavond. Ook heeft oma een brief geschreven naar de kinderen, waarin ze vraagt of de juffen en meesters filmpjes willen sturen wanneer er getekend wordt in de kleurboeken. Dit zal dan weer terug te zien zijn in een aflevering van Studio Pepernoot.

Lees ook: Studio Pepernoot begint weer: heeft Sint de schoorsteenveger verwaarloosd?