Roosendaal

Bejar Taher is de nieuwe lijsttrekker voor D66 in Roosendaal

Bejar Taher lijsttrekker D66 Roosendaal gemeenteraadsverkiezingen 2022

Kitty Joachems Kitty Joachems

Realistisch en ambitieus. Zo omschrijft Bejar Taher de plannen van zijn partij voor de komende vier jaar. Ondanks dat hij ons te woord staat op een spannende avond is hij helder over wat hij voor ogen heeft voor de inwoners van de gemeente Roosendaal.

Terwijl zijn vrouw naast hem de weeën wegpuft staat Taher ons te woord in het Fractiehuis op ZuidWest FM. “Ik wilde niet afzeggen want dit is ook belangrijk”, redeneert hij. Taher werkt als jurist en was al in 2015 actief voor D66. Sinds november 2016 is hij burgerraadslid. Onlangs werd hij gekozen tot lijsttrekker. Hij vertelt veel politieke ervaring te hebben waaronder een stage in de Tweede Kamer.

Indringende keuzes

Het partijprogramma is volgens de nieuwe lijsttrekker ambitieus. “Roosendalers moeten mee kunnen beslissen over de indringende keuzes waar het gemeentebestuur van Roosendaal voor staat”, zegt hij. Het is belangrijk dat dat bestuur voelt, inziet en begrijpt wat een voorstel, beleidswijziging of verandering voor gevolgen met zich meebrengt in het dagelijks leven van de inwoners.”

Wijkraden

D66 wil de lokale politiek dichterbij de inwoners brengen. Het plan is om inwonerswijkraden op te richten. Volgens Taher is dàt de definitie van echte volksvertegenwoordiging: uitvoeren wat het volk wil door hen echt te betrekken. “Neem hun ideeën, wensen en problemen serieus bij de besluitvorming”, stelt hij.

Kwetsbare kinderen

Ook zet zijn partij zich in voor betaalbare woningen voor starters en voor kwetsbare kinderen. “Zij moeten meer kansen krijgen op scholen en sportverenigingen.” De komende vier jaar wil D66 ook geld vrijmaken om huishoudens met een laag inkomen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning zodat hun energierekening omlaag kan. “Roosendaal moet een toekomstgerichte, ontwikkelende gemeente worden waarin alle inwoners dezelfde kansen en mogelijkheden krijgen”, aldus Taher.

Kandidatenlijst

Hij hoopt minimaal drie zetels binnen te halen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Taher is trots op de kandidatenlijst. Daarop staan onder andere student journalistiek Sean van Zon, docente Femke Peters, accountant Mustafa Rasul, veiligheidskundige Gül Tevkir en leidinggevend bestuurder in de zorg Hans Biezemans.

Harm Emmen

Bij de verkiezingen in 2018 behaalde D66 twee zetels. Door het vertrek van Alex Raggers naar de VLP bleef Harm Emmen als enig raadslid over. Emmen komt niet terug in de raad en staat als lijstduwer op een onverkiesbare plaats. “Harm en ik werken al jaren goed samen en hebben samen gezorgd dat D66 in Roosendaal meetelt”, zegt Taher.

Zichtbaar en benaderbaar

“Ik kijk uit naar de campagne. We zijn zichtbaar en benaderbaar. En we staan open voor dialoog en ideeën”, benadrukt Taher. Na het interview focust de aanstaande vader zich weer op zijn vrouw. Een dag later wordt zijn zoon geboren.

 

Beluister hier het radio-interview: