Bergen op Zoom

Bergen op Zoom plaatst 124 Oekraïense vluchtelingen in Avondvrede

Voormalig verzorgingshuis Huize Avondvrede in Bergen op Zoom.

Han Verbeem Han Verbeem

Het voormalige woonzorgcentrum Avondvrede in Bergen op Zoom is in beeld voor 124 opvangplaatsen voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Dat heeft burgemeester Frank Petter de gemeenteraad donderdagavond gemeld. Avondvrede staat leeg en komt volgende week in handen van Stadlander. Volgens de gemeente kunnen in het daaropvolgende weekeinde al de eerste vluchtelingen in het gebouw terecht.

Huize Avondvrede, aan het Bolwerk-Zuid in Bergen op Zoom, is een voormalig verzorgingstehuis voor ouderen van zorgstichting tanteLouise. Met het huisvesten van vluchtelingen komen Stadlander en de gemeente Bergen op Zoom tegemoet aan de vragen van het Rijk om woonruimte te zoeken. Vlak vóór het begin van de gemeenteraadsvergadering bracht burgemeester Petter de raadsleden van het besluit op de hoogte. Stadlander is niet de enige die de helpende hand biedt. “Veel inwoners, bedrijven en organisaties -zoals Stichting La Pucelle en Samen in de Regio- doen hun uiterste best om de opvang voor de vluchtelingen zo aangenaam mogelijk te maken.”

E-mailadres noodhulp

Inmiddels heeft de gemeente Bergen op Zoom een e-mailadres geopend voor mensen die hulp willen geven aan de Oekraïense vluchtelingen: [email protected] “Ook mensen die vluchtelingen in huis willen nemen, kunnen hun aanbod mailen naar dit mailadres”, aldus Petter.

Inzamelactie

Komend weekend is in Bergen op Zoom een inzamelactie voor de vluchtelingen uit Oekraïne. “Het gaat dan vooral om kleine spullen zoals speelgoed, beddengoed, toiletartikelen, houdbaar voedsel, kussens, schilderijen en dergelijke.” Deze spullen kan men inleveren bij het voormalige GGD-gebouw aan de Zuid-Oostsingel 21 in Bergen op Zoom.