Bergen op Zoom

Bergse VVD zet in op vernieuwing met topdrie van twintigers: ‘Een unicum’

De kieslijst van de Bergse VVD. Rechts op de voorste rij staat lijsttrekker Dominique Hopmans met naast hem Dave Lijmbach (3) en achter hem Jim Bernaards (2).

Han Verbeem Han Verbeem

VVD Bergen op Zoom gaat de verkiezingen van 16 maart 2022 tegemoet met een sterk verjongde kieslijst. De topdrie van de Bergse kieslijst bestaat uit twintigers: naast de 25-jarige lijstaanvoerder Dominique Hopmans volgen de 28-jarige Jim Bernaards (plaats 2) en 24-jarige Dave Lijmbach (plaats 3). “De jongste topdrie uit de politieke geschiedenis van Bergen op Zoom”, aldus Hopmans. “Een unicum.” Bernaards is momenteel burgerlid en Lijmbach fractieondersteuner.

De lijst van de Bergse VVD ondergaat een ingrijpende vernieuwing na het vertrek van drie raadsleden naar Lokaal Realisme, eerder dit jaar. Deze nieuwe partij stelt komende week de kieslijst vast. De VVD-lijst en het verkiezingsprogramma zijn al in  november vastgesteld bij de ledenvergadering van VVD-afdeling Scheldebrug. De leden hebben Hopmans in juni al tot lijsttrekker benoemd.

Huismans op plaats 6

Bij de VVD staat huidig raadslid Gertjan Huismans op een zesde plaats en heeft daarmee geen direct verkiesbare plek. De kieslijst bestaat verder uit: Josita Niederer-Delhez (4), burgerlid Hans Kersten (5), Tommy van der Veer (7), Odin Wiersma (8), Marco de Kock (9) en Marion van Laarhoven (10). Lijstduwer is Jack Hopmans, de vader van de lijstaanvoerder.