Bergen op Zoom

Bergse wegpiraat blijkt na achtervolging verdacht van meer overtredingen

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De week begon meteen goed voor de politie in Bergen op Zoom. Maandagmorgen is na een wildemansrit een bestuurder uit zijn auto gehaald die het nodige had uit te leggen.

Om 09.15 uur ontdekten twee surveillerende agenten een bestuurder in een personenauto die geen onbekende is voor de politie. Hij heeft geen rijbewijs, dus ze wilden hem aanhouden. Op een stopteken werd niet ingegaan echter, de man ging juist harder rijden. Het werd een achtervolging op hoge snelheid, door vele straten en onder meer langs de nodige fietsers. Zwaailichten en sirene moesten andere weggebruikers waarschuwen voor het gevaar.

Door rood, anderen vol op de rem

De rit ging onder meer over de Zuid-Oostsingel, het Battuspad , de Keldermanslaan en Erasmuslaan. Vervolgens vloog de vluchtende auto, dwars door rood, de Antwerpsestraat op. Veel andere bestuurders moesten vol op de rem. Via de Prins Bernardlaan reed de wegpiraat rond 09.20 uur het Lourdesplein op. Hier stopte hij. De politie wist hem uit zijn auto te praten en hij is vervolgens geboeid afgevoerd.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte een tiental verpakkingen bij zich had, waarin vermoedelijk cocaïne zit. Dat is natuurlijk in beslag genomen en de 21-jarige Bergse verdachte is vastgezet voor verhoor. Hij is al verzekerd van een proces-verbaal voor z’n gedrag onderweg, de rest is aan de officier van justitie.