Etten-Leur

Bijzondere voertuigen spotten bij de Auto- en Motorsport Experience in Etten-Leur

Auto- en motorexperience

Een foto van een eerdere editie (foto: Aimé van de Reijt)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Auto’s, motoren, vrachtwagens en tractoren. Tijdens de Auto- & Motorsport Experience (AME) op zondag 5 mei, verzamelen ruim 150 voertuigen zich op het terrein van verkeersschool Blom in Etten-Leur.

“Het gaat om wedstrijdvoertuigen”, vertelt AME-organisator Aimé van de Reijt. “Dus het gaat niet zomaar om voertuigen die je op de weg tegenkomt.” In totaal komen er zo’n 70 teams en coureurs met ongeveer 150 voertuigen naar de AME toe. “Het team van dakarrijder Jeffrey Otten, en Jeffrey zelf zijn bijvoorbeeld aanwezig.”

Alle voertuigen staan kriskras door elkaar opgesteld. Demonstraties en shows zijn er niet. “Maar er is wel mogelijkheid om in of op de voertuigen te klimmen, foto’s te maken en vragen te stellen aan de teams.” Er komen teams uit onder andere Brabant, Limburg, Zeeland en België.

Het ontstaan van de AME

Het is niet ieder jaar dat de AME georganiseerd wordt. “Het is eigenlijk ontstaan in 2011”, legt Aimé uit. “Toen werkte ik nog bij de Jumbo. De dakargroep van Frits van Eert reed toen langs alle jumbofilialen in Nederland. Daar wilden we bij ons iets speciaals van maken, dus ik had wat bekenden van mij uitgenodigd met mooie voertuigen.” De kennissen van Aimé vonden het zo leuk om langs te komen, dat ze vroegen of hij niet vaker zoiets wilde organiseren.

Zo gezegd, zo gedaan. Er volgden nieuwe edities op verschillende terreinen in Raamsdonksveer. Corona gooide een paar jaar roet in het eten, en daarna streek het evenement neer bij Aimé zijn huidige werkgever: verkeersschool Blom. “We hadden in 2022 zo’n 6000 bezoekers!”

Auto- en motorsport voor iedereen

Het doel van de AME is dat  álle bezoekers de auto- en motorsport kunnen ervaren. “Daarom is de entree gratis, en alles wordt ook door vrijwilligers gedaan.” Er zijn verschillende eet- en drinkmogelijkheden. “Voor de kinderen is er een springkasteel en ze kunnen geschminkt worden. Het is een echt familie-uitje”, aldus Aimé.

De AME vindt plaats op zondag 5 mei, van 10.00 uur tot 16.00 uur, op het terrein van verkeersschool Blom in Etten-Leur. Via de Facebookpagina van AME worden de laatste updates gedeeld.

Auto- en motorexperience
Er staan bijzondere voertuigen op de AME (foto: Aimé van de Reijt)