Bergen op Zoom

Boete van boa die incognito winkel bezocht blijkt broodjeaapverhaal

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Al een paar weken gaat het verhaal in Bergen op Zoom dat er een winkel een boete van enkele duizenden euro’s kreeg van een boa. Die zou zich als klant hebben voorgedaan om te checken of de zaak zich wel aan de coronaregels hield. De betreffende modezaak weet echter van niets, het is compleet verzonnen.

Meerdere ondernemers maakten zich druk -en zorgen- nadat in de stad werd rondverteld dat er een boa zich had voorgedaan als een passant die vroeg of de winkel zo betreden mocht worden. Gezien het huidige coronabeleid is dat namelijk verboden, klanten moeten een afspraak maken. Het werd echter wel toegestaan en eenmaal binnen zou de boa zich pas als zodanig bekend hebben gemaakt, om vervolgens een boete van zo’n 4000 euro uit te schrijven.

Een raadsel waar het vandaan komt

Na enig rondvragen (er gingen meerdere namen rond) bleek dat het zou gaan op het Bergse filiaal van modewinkel Only. Shopmanager Christel vertelt in een korte telefonische reactie dat het nooit is gebeurd. Ze kent het verhaal wel, er zijn al meermaals bezoekers over begonnen. Waar het vandaan komt is ook haar een raadsel. Het broodjeaapverhaal is bovendien weinig logisch. Boa’s hebben niet de bevoegdheid om zich voor te doen als klanten en moeten zich meteen kenbaar maken.