Ossendrecht

Brandbommen afgestoken tegen huizen in Ossendrecht en Bergen op Zoom

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee brandbommen afgestoken bij huizen in Ossendrecht en Bergen op Zoom. Het huis in Ossendrecht raakte hierdoor beschadigd, de woning in Bergen op Zoom niet.

Rond 00.45 uur kwam de melding van de brandbom in Ossendrecht binnen bij de politie. Het ging om een huis aan de Pottenbergen. Zowel de politie als de Koninklijke Marechaussee kwam ter plaatse. De brand was toen al gedoofd; de bewoonster had het vuur met een emmer water geblust. Er hing nog wel een benzinelucht.

Door de bom zijn de voordeur en de muur er omheen beschadigd geraakt. Het glas van de voordeur lag versplinterd op de grond, de deur en de muren daar omheen zijn zwartgeblakerd.

Er is direct een buurtonderzoek ingesteld door de politie. Op camerabeelden is een donkergekleed persoon te zien. Ook droeg hij een bivakmuts. Na het afsteken van de bom is hij in de richting van de Schapendreef gerend.

Bergen op Zoom

Een half uur later, rond 01.15 uur, is er ook tegen de voordeur van een woning aan het Narcissenveld in Bergen op Zoom een brandbom gegooid. Niks raakte beschadigd. De politie onderzoekt nu of er een mogelijk verband is, en is op zoek naar getuigen.