Etten-Leur

Burgemeester krijgt vragenvuur van kinderen: ‘Hoeveel verdient u?’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Kinderen van basisschool D’n Overkant uit Etten-Leur mochten donderdagmiddag de burgemeester het hemd van het lijf vragen. Tijdens het spel ‘Democracity’ wat de kinderen speelden, kregen zij hoog bezoek van de burgemeester van hun eigen gemeente.

De leerlingen van groep 7 mochten in het oude gemeentehuis van Etten-Leur, een eigen denkbeeldige stad ontwerpen. Daar kregen de kinderen bijzonder bezoek van burgemeester Mark Verheijen. Hij kwam langs om de kinderen te vertellen over zijn baan.

“Het is erg leuk om vragen van de kinderen te krijgen. Het waren goede en terechte vragen”, vertelt de burgervader. De vragen zijn anders dan hij gewend is. “Ze vroegen van alles. Van wat ik precies doe als burgemeester tot aan waarom een burgemeester een ambtsketen draagt.”

De leerlingen vonden het bezoek van de burgemeester erg interessant. “Ik vond het heel gaaf om hem een vraag te mogen stellen”, vertelt Jens uit groep 7. “Ik heb hem gevraagd hoe veel geld hij verdient. Nu ik dat weet wil ik later ook wel burgemeester worden.”

Tijdelijk

Verheijen is nog tot eind september de burgemeester van de gemeente Etten-Leur. “De vorige burgemeester, Miranda de Vries, kreeg een nieuwe baan. Ik ben daarom tijdelijk tot burgemeester benoemd door de commissaris van de koning”, vertelt Verheijen. Wat hij hierna gaat doen weet hij nog niet. “Misschien word ik wel weer burgemeester van een andere gemeente.”

Verheijen valt goed in de smaak bij de leerlingen. “Het is jammer dat hij maar tijdelijk is, want ik vind hem eigenlijk wel heel leuk”, besluit Isabella.

Veel vragen voor burgemeester Verheijen door leerlingen van basisschool D’n Overkant tijdens het spel ‘Democracity’ in het oude raadshuis in Etten-Leur.