Bosschenhoofd

Basisschool in shock na verkeersdrama Oud Gastel

Basisschool ’t Bossche Hart

Basisschool ’t Bossche Hart (foto: Google Street View)

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

De twee jonge kinderen die vrijdagavond overleden bij het ongeluk in Oud Gastel zaten op basisschool ’t Bossche Hart in Bosschenhoofd. Leerkrachten van die school komen zaterdag samen om het nieuws te verwerken.

“Bosschenhoofd is een hechte en kleine gemeenschap. Dit nieuws is keihard aangekomen”, vertelt Lex Polman van de Borgesiusstichting aan Omroep Brabant. Basisschool ’t Bossche Hart valt onder die stichting. “De emoties lopen hoog op, ook bij de leerkrachten. Die zijn hier bij elkaar om het verdriet te delen.”

Burgemeester bezoekt school

Volgens Polman zouden de twee kinderen komende maandag op een andere basisschool in Roosendaal beginnen. Hij kon nog niet aangeven hoe ’t Bossche Hart maandag het nieuwe schooljaar gaat beginnen.

Burgemeester Bernd Roks van de gemeente Halderberge, waar Bosschenhoofd onder valt, is zaterdagmorgen op de school geweest om zijn steun te betuigen.

Lees ook: Burgemeester kwaad: ‘Jonge mannen crossen door Oud Gastel met huurauto’s’ Lees ook: Verdachte dodelijk ongeval Oud Gastel nog vast, reed in huurauto Lees ook: Twee jonge kinderen en twee vrouwen omgekomen bij ongeluk in Oud Gastel