Bergen op Zoom

Burger voor een prikkie leidt tot kritiek: ‘Prik je lek, voor een Big Mac’

Foto: Brett Jordan (Unsplash)

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Wie na zijn vaccinatie bij sporthal de Boulevard in Bergen op Zoom wilde bijkomen van de prik, kon afgelopen weekend bij de buren terecht voor een vette hap. De naastgelegen Mc Donald’s bood hen namelijk een burger voor de helft van de prijs. Een flyer van de actie ‘Burger voor na een prikkie’ leidde op social media voor de nodige ophef. ‘Ze verkopen hun ziel, voor een Happy Meal’. Inmiddels is de actie beëindigd.

In tegenstelling tot de burgers, waren de reacties niet mals. ‘Prik je lek, voor een gratis Big Mac’, schreef iemand onder een YouTube-video, waarop de flyer wordt getoond. Hij walgt van de actie, aan de kotsende emoji’s te zien.

Smakeloos

Toch hoefde er, na het tonen van de flyer, geen vaccinatiebewijs getoond te worden in de Mc Drive. Desondanks boycotten veel mensen de fastfoodketen. Velen noemden de actie, net als de burgers, ‘smakeloos’.

https://www.youtube.com/watch?v=QahuiRNTz4c

Een cynische Twitteraar ziet toch een gemeenschappelijke deler tussen het vaccineren en de hamburgers met korting: ‘Je weet niet wat erin zit’.

Sommigen vonden dat er met ‘deze Amerikaanse propaganda’ te sterk werd aangedrongen om je te laten vaccineren. ‘Binnenkort zit er een zelftest in je Happy Meal en is de Mc Drive een teststraat’, voorspelde iemand op YouTube. De woordgrap en marketingstunt van de keten schiet bij sommigen dus in het verkeerde keelgat.

Omdat de fastfoodketen voor iedereen, zowel gevaccineerd als ongevaccineerd, toegankelijk wil zijn, is de actie inmiddels beëindigd.