Zundert

Buurtschap Poteind wint grootste bloemencorso ter wereld met ijsbeer Nanook

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Twintig gigantische en met bloemen beklede wagens en honderden bijpassende figuranten trokken afgelopen zondagmiddag door de straten van Zundert. Dat deden zij voor Corso Zundert, het grootste bloemencorso ter wereld. Na maanden van voorbereiden mochten de wagens eindelijk uit de tenten, en is bekend welke met de eerste prijs is bekroond. Buurtschap Poteind won met haar wagen ‘Nanook’. Buurtschap Achtmaal werd tweede, Klein-Zundert derde.

De wagen van buurtschap Poteind is ontworpen door Dean Lahaije. Het verhaal van Nanook gaat over een arctische jachtgroep, die na een visioen van een wijze man gered wordt door een gigantische ijsbeer: Nanook. Nanook wordt gezien als god van de jacht, en beschermer in tijden en nood. De wagen Nanook bestond uit een gigantische ijsbeer, vissen, een visnet en de jachtgroep die bij de beer hoort. Nanook kreeg 628 punten van de jury, ook won het de publieksprijs.

Buurtschap Achtmaal eindigde tweede met 608 punten, zij bouwden de wagen ‘La Revolution’. En buurtschap Klein-Zundert won de derde prijs met haar wagen ‘Dystopia’ met 586 punten. Voor Corso Update zijn we bij tijdens de voorbereidingen langs geweest bij buurtschap Achtmaal en bij het bloemenveld van Klein-Zundert. Daar vertellen zij meer over hun wagens.

De andere buurtschappen

Voor Corso Update zijn we langs veel buurtschappen geweest. Zo zagen we in aflevering 1 de jonge ontwerpers Jop (18), Douwe (19), Luca (20), Rob (21) en Tjeerd (21) van buurtschap ‘t Kapelleke met hun ontwerp ‘Dobberen’. Hiermee behaalden ze de 18e plaats. In aflevering twee bezochten we buurtschap Wernhout vanwege haar 75-jarig jubileum, zij bouwden de ‘Gouden Regen’. Deze buurtschap is 13e geworden. En in de derde aflevering bezochten we buurtschap De Berk met hun ontwerp ‘Zware Last’, ontworpen door vader en zoon René en Yoran Jochems. De Berk eindigde op de 16e plaats. Ook ging Nigel op bezoek bij buurtschap Helpt Elkander, zij eindigden 14e met hun wagen ‘Gebroken’.

Nog niet alles gezien? Of ben je gewoon nog niet klaar met Corso Zundert? Kijk dan hier alle afleveringen van Corso Update terug.