Bergen op Zoom

CDA blij met rolstoelbaan op strand Bergen op Zoom

Betonnen uitkijkplateau op strand van Boulevard in Bergen op Zoom met op de voorgrond een verkeersbord verboden te varen voor snelle boten

Foto: CDA / Stefaan Verheugt

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het CDA in Bergen op Zoom is blij dat de gemeente een rolstoelvriendelijke plek heeft gemaakt op het strand aan de Boulevard. De partij had daar anderhalf jaar geleden om gevraagd en is tevreden met het resultaat.

De gemeente Bergen op Zoom heeft het rolstoelvriendelijke deel van het strand ontworpen in overleg met rolstoelgebruikers. Samen hebben ze ook de locatie gekozen. Tot grote tevredenheid van Stefaan Verheugt, raadslid voor het CDA in Bergen op Zoom. Want hij vroeg anderhalf jaar geleden al om zo’n rolstoelbaan.

De rolstoelvriendelijke strandplek bestaat uit betonnen platen. Die platen vormen een pad vanaf de openbare weg naar het strand. Op het strand waaiert het pad uit tot een ruim terras, gemaakt van dezelfde betonnen platen. Het terras loopt door tot aan de rand van het water.

Rolstoelgebruikers kans geven te zwemmen

Rolstoelgebruikers konden vroeger ook bij de waterkant komen, maar dan via een grasveld. Totdat de gemeente ook aan het begin van de Boulevard een zandstrand aan ging leggen. Verheugt wilde dat de gemeente deze groep zou helpen, zodat ze ook van het nieuwe strand kan genieten. “Het klinkt voor een aantal mensen misschien vreemd, maar ondanks een rolstoel of ander hulpmiddel kan men soms wel gewoon zwemmen en dan is het handig dat men direct aan het water kan zitten,” schreef de CDA-er in augustus 2018 aan de gemeente.

Het rolstoelvriendelijke deel is nu klaar. Door de coronacrisis geldt er op de Boulevard in Bergen op Zoom een stopverbod voor auto’s. Het is daarom voorlopig nog lastig om gebruik te maken van het strand en de rolstoelbaan. “Het is te hopen dat dit binnenkort weer veilig kan,” aldus Verheugt.