Bergen op Zoom

CDA verontwaardigd: bezoekers zien rolstoelplateau Binnenschelde aan voor trailerhelling

Betonnen uitkijkplateau op strand van Boulevard in Bergen op Zoom met op de voorgrond een verkeersbord verboden te varen voor snelle boten

Foto: CDA / Stefaan Verheugt

Han Verbeem Han Verbeem

Het Bergse CDA is not amused. De christendemocraten zijn trots op het uitkijkplateau dat de gemeente -op advies van het CDA- vorig jaar bij het strand van de Binnenschelde heeft geplaatst. Het plateau is bedoeld voor gebruikers van rolstoelen en rollators maar de Bergenaren herkennen het platform niet als zodanig: die zien het aan als trailerhelling voor boten. Dat komt door een verwarrend gemeentelijk informatiebord. “En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn”, schrijft CDA-raadslid Stefaan Verheugt aan het college.

Bord elders plaatsen

“Voorbijgangers vragen zich soms af waarvoor het plateau nu eigenlijk dient”, aldus Verheugt. Onlangs heeft de gemeente Bergen op Zoom daar namelijk een bord geplaatst, waarop te lezen is dat in de Binnenschelde fluisterboten en  motorvaartuigen op lage snelheid mogen varen. Daardoor lijkt de speciale plaats voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel nu op een trailerhelling. Het CDA wil, dat het college van B&W het bord laat verwijderen en op een andere plaats langs de Binnenschelde terugzet.

Markeringen

Ook is de Boulevard langs het strand van de Binnenschelde onvoldoende toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het aanbrengen van herkenbare markeringen op wegdek en bestrating kan dat verbeteren. Deze suggestie doet de Bergse CDA in een brief aan het college van B&W. “Wij dachten zelf aan een vloermarkering met een bijvoorbeeld een rolstoel, rollator en scootmobiel”, merkt Verheugt op en hij wil van het college weten of dit haalbaar is. Eén en ander zou nog vóór de komende zomervakantie gerealiseerd moeten zijn. Deze begint over drie weken.