Halsteren

De Biezenhof van binnen en buiten duurzaam

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Groot feest bij basisschool de Biezenhof in Halsteren. Vandaag werd daar niet alleen het nieuwe gebouw geopend. Ook het compleet vernieuwde schoolplein ging officieel open. Zowel het schoolgebouw als het schoolplein bevatten veel natuurlijke materialen. Het verwezenlijken van een duurzame leeromgeving voor de leerlingen, zorgde er ook nog eens voor dat de school verlenging van de Groene Pluim kreeg.

Onder het toeziend oog van onder meer onderwijswethouder Petra Koenders en Lowys Porquinstichting(LPS)-bestuurder Stéphane Cépèro werd woensdagochtend tweemaal een lint doorgeknipt. De schaar was eerst in handen van schooldirecteur Jan Bruijs en leerlingen die deze week jarig zijn. Tijdens de tweede knip hanteerde medewerkers Jan de Kroon de schaar. Hij viert dit jaar zijn veertigjarige jubileum op de school.

Op het groene schoolplein liggen aanzienlijk minder stoeptegels dan voorheen. Veel tegels hebben plaats moeten maken voor planten, een insectenhotel en prikkelende speeltoestellen. Het nieuwe deel van de school ziet er ook een stuk natuurlijker uit. Niet bakstenen, maar houten balken voeren de boventoon als je naar het nieuwe pand kijkt.

De leerlingen, medewerkers en de schooldirecteur kunnen de vergroening waarderen. En ook bij het comité van De Groene Pluim gooide De Biezenhof hoge ogen. Voorzitter Peter van den Eijnden reikte daarom een verlening van de Groene Pluim uit aan Stéphane Cépèro (LPS). Van den Eijnden schakelde voor de uitreiking zijn kleinkinderen die op de school zitten in.