Bergen op Zoom

De Scheldeflat gaat dit jaar tegen de grond en maakt plaats voor 3 appartementencomplexen

Sven de Laet Sven de Laet

Sneller dan verwacht, gaat de verouderde Scheldeflat in Bergen op Zoom tegen de vlakte. Dit jaar nog moet het gebouw verdwijnen. Op die plek komen vervolgens drie appartementencomplexen en nog een aantal woningen. Dat nieuws maakte Stadlander donderdag bekend.

Al langer stond de flat – al sinds de jaren zestig een blikvanger in de wijk Fort Zeekant – op de lijst om te verdwijnen. Toch stond de sloop eigenlijk pas een jaar later gepland. Maar nu steeds meer delen in de omgeving worden opgeknapt, wordt het contrast met het verpauperde flatgebouw steeds groter. En dat vond niet alleen Stadlander zelf, ook vanuit de omgeving kreeg de woningcorporatie steeds vaker die signalen.

Begeleiding bij woningjacht

De afgelopen jaren werd het gebouw al leger en leger. Op dit moment zijn alleen de eerste vier etages nog bewoond. In totaal gaat het om nog zo’n vijftig bewoonde flats. De tijdelijke huurders daarvan zullen uiterlijk 1 juli een ander plekje moeten hebben. Overigens is dat bij zes van hen inmiddels al gelukt. Voor de mensen die extra hulp nodig hebben bij de overgang, werkt Stadlander samen met welzijnsorganisatie WijZijn Traverse.

Na de sloop van de Scheldeflat, wordt er gestart met de nieuwbouw. Dat zullen drie gebouwen worden met in totaal zo’n honderd woningen. Of dat huur- of koopwoningen zullen worden, moet de komende tijd allemaal nog duidelijk worden.