Bergen op Zoom

De Vierschaar krijgt eerste poster openluchtspektakel Les Misérables

Promotieteam presenteert de poster voor Les Misérables aan de spelers (foto: De Vierschaar)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De acteurs van stichting De Vierschaar uit Bergen op Zoom hadden donderdagavond de primeur. Want zij kregen als eerste de poster te zien voor Les Misérables, het openluchtspektakel dat ze in september tien keer gaan opvoeren. De poster toont de silhouetten van de hoofdpersonen in de kleuren van de Franse vlag. Daaronder in donkerblauw een scène uit de voorstelling: woedende opstandelingen die ten strijde trekken tegen de rijke elite van Parijs.

Bijna de hele cast van Les Misérables was donderdagavond aanwezig bij de repetitie. Want De Vierschaar had er natuurlijk wel voor gezorgd dat er een scène geoefend moest worden waar zo veel mogelijk acteurs in meedoen. In totaal doen er ruim 60 spelers mee. In september gaan ze Les Misérables maar liefst tien keer opvoeren op het Ravelijn.

Ruw- en hardheid extra goed benadrukken

Het Ravelijn is een restant van de verdedigingswerken van Bergen op Zoom. Een plek die goed past bij het verhaal van Victor Hugo. Want dat speelt zich af rond de tijd van de gewelddadige opstanden in Parijs, in 1832. Arthur van Broekhoven, Cees van Broekhoven en Rob Boas hebben het verhaal bewerkt voor De Vierschaar. “Met deze toneelversie kunnen we op het Ravelijn de ruw- en hardheid van het verhaal extra goed benadrukken in zowel spel, decor en kleding,” laat De Vierschaar weten.

De poster voor de Bergse versie van Les Misérables is ontworpen door Mirjam Drenth van ‘hotelzeezicht creatief collectief’ uit Bergen op Zoom. En de foto die gebruikt is, is van Nick Franken. Hij won vorig jaar de Bergse Tamoil Cultuurprijs voor de Kunsten en Letteren.

De Vierschaars poster van Les Misérables
Lees ook: Kaartverkoop Les Misèrables 12 maart van start