Bergen op Zoom

Deel van A4/A58 een weekend afgesloten tussen knooppunten Zoomland en Markiezaat

Routekaart met omleidingen voor wegwerkzaamheden op de A4/A58

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Een deel van de snelweg A4/A58 is weer een weekend lang afgesloten vanwege werkzaamheden. Het gaat het stuk tussen knooppunt Zoomland en knooppunt Markiezaat. Het geldt alleen voor de rijrichting naar Antwerpen en Vlissingen. De afsluiting is van vrijdagavond 18 juni tot maandagochtend 21 juni.

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit op de A4/A58 bij Bergen op Zoom. Hiervoor is er opnieuw een wegafsluiting, deze keer in het weekend van 18 tot en met 21 juni. Het is voor de rijrichting Antwerpen en Vlissingen. De snelweg is dicht tussen knooppunt Zoomland bij Bergen op Zoom en knooppunt Markiezaat voorbij Woensdrecht. Er zijn omleidingen en weggebruikers moeten rekening houden met zo’n 15 minuten extra reistijd.

De wegafsluiting begint op vrijdag 18 juni om 21.00 uur en duurt tot maandag 21 juni 05.00 uur. Ook de tussenliggende op- en afritten richting Antwerpen en Vlissingen zijn dan dicht. Het gaat om de op- en afritten 28 Bergen op Zoom, 29 Bergen op Zoom-Zuid en 30 Hoogerheide. Ook de verbindingsweg ter hoogte van knooppunt Markiezaat is afgesloten.

Van Rotterdam naar Antwerpen

Verkeer dat vanuit Rotterdam richting Antwerpen wil, kan via de A16 richting Breda. Bij knooppunt Galder kun je dan over op de A16/E19 naar Antwerpen. Of je kiest voor de A29 richting Bergen op Zoom. Dan ga je bij knooppunt Hellegatsplein verder op de A59 richting Bergen op Zoom. Bij knooppunt Noordhoek ga je over naar de A17 richting Dordrecht tot aan knooppunt Klaverpolder. Daar ga je verder op de A16 richting Breda en bij knooppunt Galder over op de A16/E19 naar Antwerpen.

Van Rotterdam naar Middelburg en Vlissingen

Vanuit Rotterdam naar Middelburg en Vlissingen kun je bij knooppunt Klaverpolder over naar de A17 richting Roosendaal. Bij knooppunt Noordhoek ga je verder over de A59 richting Zierikzee. En bij knooppunt Sabina ga je over naar de A29 en N59 richting Zierikzee. Ter hoogte van Zierikzee ga je verder over de N256 richting Middelburg en Vlissingen.

Van Breda naar Middelburg en Vlissingen

Kom je uit Breda richting Middelburg en Vlissingen, dan kun je de A58 volgen tot knooppunt Zoomland. Daar kun je over op de A4 richting Rotterdam en dan via afrit 20 Halsteren naar de N286 richting Tholen. Bij de kruising van de N286 met de N659 ga je over naar de N659 richting Goes. Neem dan oprit 31 Rilland naar de A58 richting Middelburg en Vlissingen.

Rijkswaterstaat verzet de werkzaamheden, als het weer niet goed is. Dan volgt er later een nieuwe datum. Meer informatie over de wegwerkzaamheden vind je op de website van Rijkswaterstaat. Je kunt ook bellen met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat op 0800-8002.