Etten-Leur

Dierenvoedselbank in Etten-Leur wil ook mensen die werken een handje helpen

Pets Food Care etten-leur

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Sinds mei kunnen minima uit heel West-Brabant terecht bij Stichting Pets Food Care in Etten-Leur, een voedselbank voor dieren. Maar door de hoge inflatie en de peperdure boodschappen en gasprijzen, merkte de organisatie dat steeds meer mensen moeite kregen om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom start de stichting per 1 oktober met het uitdelen van dierenvoedingspakketten aan werkenden.

Het is hard nodig om ook werkenden een extra handje te helpen, stelt Pricilla de Veth van stichting Pets Food Care. “Normaal gesproken kom je hiervoor alleen in aanmerking als je al bij de reguliere voedselbank komt, in de schuldsanering zit, of bijvoorbeeld onder bewind staat.”

Maar er komen steeds vaker nieuwe mensen langs tijdens de uitgiftemomenten. “Iedere keer komen er wel een paar nieuwe klanten bij, terwijl dat eerst echt niet zo vanzelfsprekend was”, vervolgt Pricilla. “En bovendien kregen we steeds vaker telefoontjes van werkenden die ook graag een pakket wilde.”

De oorzaak van deze stijging komt waarschijnlijk door de stijgende boodschappen- en gasprijzen. “Door bijvoorbeeld de stookprijzen moeten sommige gezinnen al gauw duizend euro of meer peer maand gaan betalen. Het is logisch dat je daardoor geldproblemen krijgt.” En dus besloot het team van de stichting om ook deze mensen te gaan helpen. “We hopen zoveel mogelijk mensen hiermee te kunnen helpen.”

Iedere eerste zaterdag van de maand worden er pakketten uitgedeeld. Wie zich wil aanmelden voor de pakketten, kan het beste een mail sturen. Pricilla: “Dan weten wij op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen”. Opgeven kan via: [email protected]. Meer informatie is terug te vinden op de website.