Bergen op Zoom

Duurzame deelscooters rijden sinds vandaag door Bergen op Zoom

Elektrische deelscooter van Go Sharing

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Go Sharing verspreidt vanaf vandaag honderd elektrische deelscooters en vijftig -fietsen gefaseerd door Bergen op Zoom. In Roosendaal staan ze al wat langer dus gebruikers kunnen nu ook tussen deze twee steden heen en weer.

Wethouder Hans Peter Verroen is blij met deze vorm van mobiliteit. “Hierdoor liggen zowel het centrum als het buitengebied ineens binnen handbereik.”

Wildparkeerders

De gemeente Bergen op Zoom vreesde eerst voor de verwachte parkeerchaos van de deelscooters en -fietsen. Buurgemeente Roosendaal worstelde na twee weken namelijk al met wildparkeerders. Daar mogen de voertuigen daarom alleen geparkeerd worden op specifieke plekken, zoals aangewezen vakken bij leisurepark De Stok. Op korte termijn wordt gekeken of dit bij het treinstation ook nodig is. In het autoluwe gebied en het stadspark is parkeren verboden.

De deelscooters en -fietsen in Bergen op Zoom hebben daarentegen geen vaste plek. De afdeling Handhaving let er wel op of de voertuigen juist geparkeerd worden. Gebruikers dienen via een app een foto te maken van de geparkeerde deelscooter of -fiets.

In de binnenstad en op De Boulevard gold overigens al een bromfietsverbod, liet een gemeentewoordvoerder eerder weten aan ZuidWest Update. “Je kan de deelscooter daar niet uitzetten, waardoor je teller blijft lopen.”

Pilot

Het gaat nog om een pilotfase van twee jaar, waarin aandachtspunten als parkeerchaos elke drie maanden worden geëvalueerd. Dit is ook in de gemeente Roosendaal het geval. Uiterlijk april 2024 besluit de gemeente Bergen op Zoom of de deelscooters en -fietsen zullen blijven.

Lees ook: Elektrische deelscooters na Roosendaal nu ook naar Bergen op Zoom Lees ook: Elektrische deelscooters zijn een goed initiatief maar parkeerchaos ligt op de loer Lees ook: Elektrische deelscooters en -fietsen in Roosendaal: ‘Mooi en duurzaam alternatief’