Bergen op Zoom

Eerste Kamerlid Martin van Rooijen (50Plus) bezoekt Bergen op Zoom

Elsa Kannekens Elsa Kannekens

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen bracht Martin van Rooijen, Eerste Kamerlid voor 50Plus, vrijdagmiddag een bezoek aan Bergen op Zoom. Hij maakte een ronde door de stad en ging in gesprek met bewoners. “Ik wil van mensen horen wat hun zorgen zijn en die neem ik mee naar Den Haag.”

Gewapend met een megafoon en campagneflyers ging de Bergse 50Plus-fractie vrijdagmiddag de Grote Markt op. Via de Zuivelstraat en de Wouwsestraat maakten ze een ronde naar het St. Josephplein. Hierbij werden ze bijgestaan door Martin van Rooijen, Eerste Kamerlid voor 50Plus.

Van Rooijen heeft een speciale band met Bergen op Zoom. “Ik heb hier tien jaar geleden de GGZ, een hele grote zorginstelling, van een faillissement kunnen redden. Ik ben er blij om dat ik hier vandaag in een hele andere hoedanigheid ben.”

Ik wil de mensen hier zeggen dat we voor ze knokken.

Veel problemen die in de landelijke politiek spelen, ziet Van Rooijen terug in Bergen op Zoom. “De gemeente heeft hoge schulden en het is heel moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Wonen en ouderenzorg zijn ook in Bergen op Zoom een probleem. Ik wil de mensen hier zeggen dat we voor ze knokken.”