Etten-Leur

Eindexamenleerlingen zijn op de helft: ‘Ik ben al geslaagd joh!’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De eindexamens zijn in volle gang. Op de KSE in Etten-Leur wordt druk gezwoegd om een goed eindresultaat te halen. Ondanks dat het een spannende tijd is zijn de leerlingen er redelijk rustig onder.

De leerlingen die de examenzaal verlaten zijn over het algemeen positief gestemd. “Het ging eigenlijk best wel heel erg goed”, vertelt een leerling. Een andere examenkandidaat laat weten dat hij het allemaal wel mee vond vallen. “Het ging goed. Ik sta er goed voor. Dus eigenlijk kan er weinig fout gaan”, vertelt hij vol vertrouwen.

Voor de docenten is de examenperiode ook een spannende tijd. “We hebben ons best gedaan om de leerstof zo goed als mogelijk over te brengen. We hebben alles behandeld, dus het is nu echt aan de leerlingen”, vertelt Huub Willems, docent economie. Hij hoopt ook dit jaar weer met zijn school een hoog slagingspercentage te halen. “We gaan uiteraard weer voor de volle 100 procent.”

Een leerling is het daar zeker mee eens. Hij heeft zojuist het economie-examen gehad. “Ik vond het opzicht best wel lastig, maar het komt wel goed.” De leerling is in ieder geval vastberaden. “Ik ben al geslaagd joh”, grapt hij.