Etten-Leur

Etten-Leur heeft eerste Influence Wall: ‘Ik had er nog nooit van gehoord’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Etten-Leur heeft haar eerste ‘Influence Wall’. Onder luid applaus van leerlingen van basisschool de Hasselbraam is de muur donderdagmiddag officieel geopend door burgemeester Mark Verheijen en jeugdburgemeester Alain.

Het idee kwam van leerlingen van basisschool de Hasselbraam. Vanuit de wijk kwam de vraag wat de leerlingen graag wilde zien in de wijk. “De leerlingen van onze school hebben ideeën bedacht en uiteindelijk kwam de ‘Influence Wall’ eruit”, vertelt directrice Ilse de Keijzer. Het schoolhoofd vind het resultaat erg leuk.

De muur is beschilderd door studenten van het Munnikenheide College uit Etten-Leur. Mare (14) en Maylin (14) zijn twee van de leerlingen die de muurschilderingen gemaakt hebben. “Het was heel erg leuk om te doen. Het is ook heel mooi geworden, dus we zijn blij met het resultaat”, vertelt Mare. Na de opening wordt dan ook meteen de eerste TikTok opgenomen door de studenten van het Munnikeheide College.

“De muur is bedoeld om kinderen samen te brengen buiten”, vertelt Yesmin Taha, stagiair van de wijkmanager in Etten-Leur. Taha had nog nooit eerder van een ‘Influence Wall’ gehoord. “Het was voor mij compleet nieuw, ik had er echt nog nooit van gehoord.” Ook burgemeester Verheijen is te spreken over de muur. “Ik sluit niet uit dat het er bij een blijft in de gemeente Etten-Leur”, vertelt hij trots.

Keerzijde

Social media heeft natuurlijk ook een keerzijde, zeker als het om kinderen gaat. Vaak kennen de kinderen de gevaren niet van het internet. De directrice van de basisschool is niet bang dat het fout zal gaan bij de muur. “Wij geven lessen over social media. Over wat er wel en niet kan en de gevaren ervan”, vertelt De Keijzer.

Ook Taha is zich er van bewust, maar vindt het ook wel een beetje de verantwoordelijkheid van de ouders. “Toen ik twaalf was had ik geen telefoon, nu kunnen alle kinderen op Instagram en TikTok”.