Etten-Leur

EuroCup Kampioen tractorpulling komt uit Etten-Leur en Asterix Pulling Team stopt ermee

Foto: Asterix Pullingteam.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Hoewel het tractorpullingseizoen nog op volle toeren draait, is het eerste kampioenschap al beslist. Rob van der Waal uit Etten-Leur heeft afgelopen weekend met zijn Maximum Risk de EuroCup titel binnengesleept. En het Fijnaartse team Asterix Pulling Team maakte datzelfde weekend bekend dat zij na veertig jaar stoppen met de tractorpullingsport.

Ondanks dat de laatste wedstrijd van Van der Waal in Duitsland eindigde met een tiende plaats en schade, behaalde hij genoeg punten voor de EuroCup titel in de Superstocks. Van der Waal won de titel met slechts één punt verschil op de nummer twee. En dat is toevallig zijn oude tractor, die hij heeft verkocht aan iemand uit Noorwegen: de Never Satisfied.

Asterix Pulling Team gaat al veertig jaar mee in de pullingwereld, maar heeft besloten te stoppen. Ze maken dit seizoen nog af, waarin ze nog twee wedstrijden moeten rijden in de bekercompetitie. De tractor van Asterix is een publieksfavoriet, onder andere doordat de zes motorige machine regelmatig van start tot einde de voorwielen in de lucht had. De tractor staat inmiddels zelfs al te koop.

Kijk hier onze uitzendingen van Pulling Update terug.