Roosendaal

Extra raadsvergadering over problemen Poolse supermarkt

De Poolse supermarkt Polski Sklep

Paul Joachems

De PvdA en VLP eisen opheldering over het handelen van de gemeente Roosendaal naar aanleiding van klachten van het bewonerscomité Kalsdonk. Dit bewonerscomité heeft vorig jaar een officiële klacht ingediend bij De Commissie Ombudsman. De extra ingelaste gemeenteraadsvergadering is woensdagavond in De Schalm in Heerle.

“De Commissie Ombudsman acht het optreden van het college van burgemeester en wethouders niet behoorlijk: zij voldoen niet aan de actieve informatieplicht, zijn onvoldoende transparant, niet coulant en onvoldoende voortvarend. Er is geen samenhang op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau.” Dat zegt Michael Yap van de PvdA op twitter, waarmee hij verwijst naar het rapport van de Commissie Ombudsman.

Al jaren overlast

Volgens het bewonerscomité Kalsdonk zorgen klanten van de Poolse supermarkt Polski Sklep al jaren voor veel overlast. Er zouden niet voldoende parkeerplekken zijn en bewoners hebben last van alcoholmisbruik en wildplassers in en rond de Gastelseweg. Vorig jaar november vond er nog een geweldsincident plaats.

Zorgen over supermarkt

De Roosendaalse fracties VLP en PvdA uitten vorig jaar hun zorgen aan het college, voornamelijk over de verhuizing en uitbreiding naar een groter pand. Wilbert Brouwers van de VLP zei er in juni 2020 dit over: “Sinds 2014 is hier een Poolse supermarkt gekomen terwijl daar helemaal geen parkeervoorzieningen voor zijn. Een supermarkt past niet in deze omgeving.” Michael Yap vertelde ons vorig jaar juni: “Er zijn al veel maatregelen genomen, de gemeente stuurt regelmatig de boa’s op pad om te kijken of alles goed gaat daar. Maar vinden we het nu allemaal wel prettig dat daar een supermarkt is gevestigd midden in een woonwijk?”

Interpellatiedebat

De extra ingelaste raadsvergadering is een zogenaamd ‘interpellatiedebat’. Met een interpellatie kan een raadslid inlichtingen van het college of de burgemeester vragen over een onderwerp dat niet op de agenda staat. Eventueel kan via een motie een uitspraak van de raad worden verkregen. De vergadering vindt plaats in De Schalm in Heerle, dit was al eerder een wens van de raad maar door corona was dit eerder niet mogelijk.

Lees ook: Verhuizing Poolse supermarkt naar oude Aldi-pand “gemiste kans”

Lees ook: Kwestie Poolse supermarkt blijft Roosendaalse gemoederen bezighouden

Deel dit op: