Bergen op Zoom

Flinke partij drugs ontdekt in Bergse woning

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Bergse agenten assisteerden maandag medewerkers van de gemeente bij een controle op zogeheten ‘spookbewoning’. In een pand aan het Hof van Valkenburg troffen de controleurs een situatie aan die vervolgens aan de politie is overgedragen.

In het huis werden vier mannen aangetroffen, die behoorlijk agressief reageerden op de ambtenaren en politie. Ze gaven de indruk onder invloed te zijn. Er lagen verschillende soorten drugs op tafel. Naast een bak met wit poeder lagen de henneptoppen voor het grijpen. Er is aan de rechter-commissaris meteen gevraagd om toestemming voor doorzoeking van het pand. Die werd ook verleend.

De vier  aanwezigen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Het gaat om twee mannen van 27 en 28 uit het plaatsje Malden (gelegen onder Nijmegen) , een man van 22 zonder vaste woon- of verblijfplaats en de bewoner van de woning. Van hem vernoemt de politie geen leeftijd.

Door het toilet

Eén verdachte zag voor zijn aanhouding nog kans om een deel van het witte poeder door het toilet te spoelen. Waarschijnlijk betreft het amfetamine. Hij is vervolgens door de agenten in de boeien geslagen en de resten zijn in beslag genomen. Vervolgens werden in het pand tevens hennep, xtc-pillen, hasj, pepperspray, duizenden  euro’s aan contanten en (vermoedelijk gestolen) paspoorten  aangetroffen. Er is op zo veel mogelijk spullen beslag gelegd. De verdachten zitten vast voor verhoor, op verdenking van handel in soft- en harddrugs, witwassen, wapenbezit en heling/diefstal van identiteitsdocumenten.