Etten-Leur

Formule 1-auto van Max Verstappen in Etten-Leur: ‘Gaaf om eens te zien’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Even ermee op de foto en ook stiekem aanraken. Woensdagmiddag pronkt op de parkeerplaats van supermarkt Jumbo Geerkade de blauwe bolide van Formule 1-coureur Max Verstappen. De wagen van de tweevoudig wereldkampioen trekt veel aandacht van het winkelende publiek.

“Ik heb ontzettend veel moeite moeten doen om hem naar Etten-Leur te krijgen”, vertelt supermarktmanager Jeffrey Pagie. Hij is apetrots dat het racemonster bij zijn supermarkt staat. “Ieder jaar hebben wij de spaaractie van de schaalmodellen, maar we wilde hem nu wel eens in het echt zien.”

Volgens de supermarktmanager is het een échte auto. “Het is een RB16 als ik het goed zeg, maar ondertussen rijdt hij in de RB19”, legt Pagie uit, die zelf ook een groot Formule 1-fan is. “Maar het is zeker een echte.”

Veel bekijks

De auto van Verstappen trekt veel bekijks. Vaders met zonen, vrienden onderling. Er komen veel mensen op af. “Ik kijk altijd naar de Formule 1 race. Ik vind het heel leuk dat ik hem nu is in het echt kan zien”, vertelt een jongen met een Redbull Racing cap op zijn hoofd.

Uiteraard worden er ook veel foto’s gemaakt. “Ik heb nu 174 foto’s gemaakt, maar dat kunnen er nog makkelijk veel meer worden”, vertelt een jongen die een eigen Instagramkanaal beheert waar hij foto’s van de Formule 1 deelt. Voor een andere jongeman komt een droom uit. “Ik wil eigenlijk heel graag bij een Formule 1-race zijn, maar dat is er nog niet van gekomen. Ik ben nu wel heel blij dat ik de auto in het echt gezien heb.”

Racesimulator

De kinderen die aanwezig zijn kunnen zichzelf zelfs even écht als Max Verstappen voelen in de racesimulator. Via een Playtstation en een racestoel inclusief stuur spelen de kinderen een Formule 1-game. Hier staat dan ook een hele rij voor. Bibi komt net achter het stuur vandaan. “Ik vond het heel leuk om te doen”, vertelt ze, terwijl ze geniet van een ijsje.