Etten-Leur

Foutparkeerders in Etten-Leur worden voortaan aangepakt met scanauto

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

In Etten-Leur rijdt sinds kort een scanauto rond. Het is de bedoeling dat deze auto ervoor gaat zorgen dat foutparkeerders een bekeuring krijgen, en er daardoor minder overlast is.

Voorheen controleerden handhavers zelf op foutparkeerders. “Maar dat gaan ze vanaf nu doen met behulp van de scanauto”, vertelt wethouder Jean-Piere Schouw. “We zijn namelijk tot de conclusie gekomen dat we daardoor een veel groter bereik hebben.”

De scanauto leest de kentekens van geparkeerde auto’s. Deze data wordt vervolgens doorgestuurd naar een collega bij Parkeerbeheer. Daar worden de foto’s bekeken en beoordeeld. “Ik denk dat het werk hierdoor een stuk makkelijker wordt”, vervolgt de wethouder.

Gemengde gevoelens

Handhaver Patrick Kroonen is blij met de nieuwe aanwinst, hij ziet de auto als een verrijking en een mooi hulpmiddel. “Makkelijker gaat het zéker worden, maar leuker weet ik nog niet.” Patrick wil namelijk graag het contact met de mensen op straat behouden. “Als mensen vragen aan ons hebben, wordt het nu wel een stukje lastiger, voorheen konden ze ons zo aanspreken natuurlijk.”

Maar, blijdschap overheerst bij de handhaver. “Het is echt ideaal. Op deze manier kunnen we ook geen fouten maken. Dat is fijn voor zowel ons, als voor de inwoners.”

Samenwerking

De scanauto wordt gedeeld met de gemeente Bergen op Zoom. Dat betekent dat het voertuig in beide gemeentes rondrijdt. “Op de eerste plaats is dit kostenbesparend, maar we kunnen ook kennis van elkaar overnemen”, besluit Kroonen.

De scanauto rijdt door heel Etten-Leur om te controleren op parkeren, betalingen en vergunninghouders.

De scanauto in Etten-Leur.