Roosendaal

Ga voor de highscore in San’s Stemmenjacht

Kitty Joachems Kitty Joachems

Het stond al lange tijd op haar bucket list. En nu ze lijsttrekker is van de VVD in Roosendaal had ze een goede reden om die wens uit te laten komen. Sanneke Vermeulen lanceert vandaag haar eigen game: San’s Stemmenjacht. Ze hoopt daarmee ook jongeren te bereiken in haar verkiezingscampagne.

“Ik wilde al heel lang een eigen game, het is echt een bucket-list-dingetje”, vertelt Vermeulen lachend. “Maar”, voegt ze er serieus aan toe “ik vind wel dat er een idee achter moet zitten.” Toen Vermeulen tot lijsttrekker werd verkozen van de VVD startte ze met het uitwerken van haar plan.

Laagdrempelig opstapje

Vermeulen vindt het belangrijk dat ook jongeren hun stem uitbrengen. “We zien dat zij vaak weinig om politiek geven. Ze vinden het maar saai en stoffig”, legt Vermeulen uit. “Het is wel belangrijk om ook hen te bereiken. Met San’s Stemmenjacht hoop ik een laagdrempelig opstapje te bieden.”

Innovatief, leuk en ludiek

Vermeulen hield ook rekening met het feit dat traditioneel campagnevoeren niet of nauwelijks mogelijk is door corona. “Dat vraagt om innovatieve ideeën om zo toch de huiskamers binnen te komen”, zegt Vermeulen. “Zie het maar als een leuke, ludieke, maar hopelijk ook effectieve manier om mijn boodschap en die van de VVD over te brengen naar de Roosendalers.”

Speel de Tullepetaon vrij

In San’s Stemmenjacht is het jouw missie om zoveel mogelijk stemmen te scoren. En dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Er liggen obstakels op de loer. Met een knipoog naar het Roosendaalse carnaval kun je ook nog eens de Tullepetaon vrijspelen.

Uitdaging

Ook voor Vermeulen zelf is het lekker om de game er even bij te pakken op een vrij moment in drukke tijden. “Ik probeer mijn eigen highscore te verbeteren. Die staat op dit moment op 1000. Maar ik daag Roosendaal graag uit om mijn score te verbeteren.” Het is Vermeulen nog niet gelukt om de Tullepetaon vrij te spelen. “Het zou mooi zijn als me dat nog lukt voordat de leut zaterdag losbarst”, lacht Vermeulen.

De game is te vinden in de App Store en de Google Play Store.