Halsteren

GBWP stelt kandidatenlijst vast: Van der Weegen lijsttrekker, Akkaya op plaats 7

GBWP heeft de kieslijst vastgesteld.(Foto: GBWP /Facebook)

Han Verbeem Han Verbeem

GBWP heeft de kandidatenlijst vast voor de gemeenteraadsverkiezingen in Bergen op Zoom vastgesteld. Zoals verwacht is huidig politiek leider Arjan van der Weegen de lijsttrekker. Aydin Akkaya, de gewezen fractievoorzitter, krijgt een zevende plaats en komt in aanmerking voor een verkiesbare positie. Ook voormalig wethouder Patrick van der Velden keert terug op de lijst met een tweede plaats.

Daarmee krijgt Akkaya het vertrouwen van de GBWP-leden. Momenteel heeft GBWP 10 raadszetels en die zevende plaats geldt daarmee als verkiesbaar. Akkaya kwam eind vorig jaar in het nieuws vanwege vermeende afpersing van een bouwondernemer.  Hij zou samen met GBWP-raadslid Ömer Duman (nu op plaats 10) een ondernemer 10.000 euro hebben gevraagd om daarmee af te zien van bezwaren bij een vergunningsprocedure voor een appartementencomplex aan de Brechterhoeflaan in de wijk Gageldonk-Oost. Naar aanleiding van de kwestie moest Akkaya een deel van zijn raadsposities opgeven; waaronder het vice-voorzitterschap van de gemeenteraad en het voorzitterschap van een raadscommissie. Het fractievoorzitterschap van GBWP moest hij eveneens overdragen. Burgemeester Petter heeft echter besloten de zaak niet te laten onderzoeken door het openbaar ministerie.

Toptien

De top tien van de kieslijst van GBWP is als volgt: Arjan van der Weegen (1), Patrick van der Velden (2), Rik Simons (3), Betsy de Kock (4), Paul Schut (5), Dyana Rommens-Matthijssen (6),  Aydin Akkaya (7), Ad Vermeulen (8), Ton van Dorst (9), Ömer Duman (10). Oudgedienden als Maarten van Eekelen (voormalig wethouder) en Piet Roosendaal keren niet terug aan de top van de lijst.