Roosendaal

Geen 50Plus in Roosendaal: nummer 2, 3 en 4 van de lijst liggen in het ziekenhuis

Vol goede moed startte Gerrit Vruwink de Roosendaalse afdeling van 50PLUS.

Sven de Laet Sven de Laet

Hij was vastberaden om de Roosendaalse gemeenteraad te bestormen met 50PLUS, maar het avontuur van lijsttrekker Gerrit Vruwink draait uit op een sof. Doordat de geplande nummer 2, 3 én 4 met corona in het ziekenhuis liggen, heeft hij niet voor de deadline de handtekeningen rond. “Zo zuur. Dit verzin je niet.”

Alles was al in kannen en kruiken, vertelt Vruwink. “De officiële papieren lagen klaar om ingediend te worden. Alleen de handtekeningen van de kandidaten misten nog.” Juist dat dwarsboomt nu de politieke ambities van de 50PLUS-fractie, die voor het eerst mee zou doen aan de Roosendaalse verkiezingen. “Eerst hoorde ik dat de nummer 2 van de lijst op de ic is beland. Dat gaat niet goed. Heel triest, natuurlijk.”

Maar daar bleef het niet bij. “Even later kwam het nieuws van de volgende twee kandidaten op de kieslijst. Die kennen elkaar goed en hebben elkaar waarschijnlijk besmet.” En dat heeft dus nogal wat gevolgen. “Alleen familie mag op bezoek. Dus ik heb nog even geprobeerd via hen die formulieren alsnog getekend te krijgen. Maar uiteindelijk liep dat op niks uit.”

Dan moet je vaststellen dat het ‘m niet wordt. Hoe boos het bestuur daar ook om wordt.

De conclusie? “Ik heb afgelopen vrijdag de knoop doorgehakt. Vanuit het provinciebestuur hadden ze liever gezien dat ik de nummer 5, 6 en 7 naar boven had geschoven. Dat zijn hartstikke aardige mensen, maar om hiermee de verkiezingen in te gaan… Dan moet je gewoon vaststellen dat het ‘m niet gaat worden. Hoe boos het bestuur daar ook om wordt.”

De weg richting de verkiezingen verliep al niet soepel voor de kersverse fractie. Eerder was er al gedoe over de lijsttrekkersfunctie, waarna twee kandidaten zich nog vóór ze überhaupt op de lijst stonden, alweer afsplitsen. “Al met al is het zeker niet waar ik op gehoopt had”, baalt Vruwink. “Vooropgesteld: die mensen liggen niet voor de lol in het ziekenhuis. Dat is al erg genoeg. Maar het is wel erg zuur.”