Woensdrecht

Geen online stemwijzer voor Woensdrecht, wel een krant

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Bijna iedere gemeente heeft een online stemhulp. Woensdrecht is daarop een uitzondering. Volgens een meerderheid in de gemeenteraad hoeft dat hier echter niet.

Namens de griffie heeft een gemeentewoordvoerder laten weten dat in het najaar van 2021 aan de raadsleden is gevraagd of er in Woensdrecht behoefte zou zijn aan een stemwijzer. De fracties hebben toen aangegeven dit niet nodig te vinden.

Geen unanieme beslissing

Wendy de Koning-Bogers, lijsttrekker bij oppositiepartij PvdA, kijkt er toch nét even anders naar. Het was in ieder geval geen unanieme beslissing, wil ze er over kwijt. Daarnaast zou de vraagstelling richting de raad als sturend gezien kunnen worden. Daarbij werd nadrukkelijk benoemd dat er nooit eerder een online stemwijzer is ingezet, of in ieder geval heel lang niet. Haar partij is al meermaals aangesproken door kiezers die het betreuren dat er nu geen duidelijk overzicht is.

Wel een krant

Volgens Lars van der Beek, wethouder en lijsttrekker voor ABZ, komt het echter helemaal goed. In samenwerking met de Woensdrechtse Bode is een verkiezingskrant gemaakt en die verschijnt een dezer dagen. Deze wordt huis-aan-huis verspreid en daarin is een duidelijk overzicht te vinden, belooft hij.

“Je vraag triggert me wel”, reageert Van der Beek, wanneer  we hem wijzen op het feit dat kranten niet altijd overal terecht komen. Denk aan adressen met een nee/nee sticker of onwillige bezorgers. “Ik ga ervan uit dat die krant ook online beschikbaar komt maar ga dat morgen meteen checken.”

UPDATE, 9 maart, 17.09 uur: Inmiddels is de verkiezingskrant inderdaad online verschenen. Deze is via deze link te vinden.