Roosendaal

Gemeente bekend met overlast parkeerterrein Big Gym, gesprek met omwonenden volgt

Zondag 10 juli werd een auto op de parkeerplaats in brand gestoken.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het was in juli dat omwonenden van het grote parkeerterrein van de Big Gym aan de Badhuisstraat in Roosendaal er klaar mee waren. Er was te vaak overlast op de parkeerplaats. Auto- en scooterraces, drugdeals en de druppel die de emmer deed overlopen: een autobrand. De gemeente is hiervan op de hoogte, laat ze weten in een reactie op de raadsvragen van PvdA-fractievoorzitter Björn Rommens. Daarom wordt er nu gezocht naar oplossingen.

Er kwamen vóór de autobrand in de nacht van 10 juli al af en toe meldingen over overlast binnen, is in de reactie van het college te lezen. “Maar na de nacht van de autobrand kwamen er meerdere meldingen binnen over straatraces, luide muziek en de brand.”

Dat er ineens een hoop meldingen ongeveer tegelijk kwamen, was een afspraak die de omwonenden met elkaar hadden gemaakt. “We gaan met de buurt massaal meldingen maken wanneer er iets gebeurt”, vertelde Jeroen afgelopen juli aan ZuidWest Update.

Maatregelen

Naar aanleiding van de overlast in de nacht van 10 juli, is er contact opgenomen met één van de melders. Vervolgens zijn enkele boa’s een paar keer, onherkenbaar, rond het parkeerterrein gaan surveilleren. Er is toen niemand aangetroffen. Ook is er door medewerkers van de gemeente gesproken met de eigenaar van het parkeerterrein, over maatregelen die eventueel getroffen kunnen worden.

In oktober volgt er een gesprek tussen omwonenden en de eigenaar van het parkeerterrein, samen met de gemeente. Ze gaan dan gezamenlijk kijken hoe de ervaren overlast verminderd kan worden.

Goed dat er contact is

Björn Rommens is blij dat de gemeente naar aanleiding van de meldingen en de raadsvragen actie heeft ondernomen. “Het is fijn dat de gemeente al in contact is met één van de melders van de overlast, en met de eigenaar van het parkeerterrein. Daarbij is het goed dat er in oktober een gesprek gepland staat tussen de drie partijen.”

Het gesprek aangaan met inwoners over hoe het veiligheidsgevoel te vergroten vormt één van de speerpunten van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid, meent de gemeente. “En het geeft een ingang voor de omwonenden om zich gehoord te voelen. Nu kijken of er in samenspraak passende middelen ingezet kunnen worden om ervoor te zorgen dat er géén overlast meer is en komt”, aldus Rommens.

Lees ook: Omwonenden zijn overlast op Roosendaalse parkeerplaats helemaal beu Lees ook: Roosendaals college blij met toetreding tot landelijk programma aanpak kwetsbare wijken