Roosendaal

Passerelle over spoor blijft zorgenkindje: ‘Geen visitekaartje voor Roosendaal’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Nog altijd is de Passerelle een zorgenkindje. Althans, dat vinden Alex Raggers (VLP), Sebastiaan Hamans (CDA) en Menno Nefs (VVD). Vanwege troep rondom en defecte liften bij de brug over het Roosendaalse spoor, stellen zij wederom raadsvragen. “Het lijkt dweilen met de kraan open.”

Al vele malen eerder kaartte de VLP de overlast bij de Passerelle aan. In december 2021 gaf de raad aan dat er mogelijkheden werden onderzocht, om dit aan te pakken. De drie heren willen nu weten wat dit onderzoek heeft opgeleverd aan acties en kropen daarom weer in de pen.

Viezigheid en brandschade in lift

In 2019 had de Passerelle 125.000 euro extra schade. Momenteel is één van de liften aan de stationskant defect. Een andere lift had onlangs veel kapot glas, viezigheid en mogelijk zelfs brandschade.

“Die liften heb je eigenlijk wel nodig,” vertelt Raggers, terwijl hij zijn fiets de brug op tilt. “Ik zag laatst een vrouw met een zware elektrische fiets. Die wil je niet moeten tillen langs het gootje aan de zijkant.”

Negatieve hotspot voor troep

Daarnaast constateerden afvalprikkende raadsleden onlangs, tijdens World Clean Up Day, dat de omgeving bij het Atik-Stadion ‘een negatieve hotspot is voor heel veel troep en afval’, zo schrijven de heren.

“Troep geeft troep en ik vrees dat het ook vernielingen aantrekt,” aldus Raggers. “Het is op deze manier nog steeds geen visitekaartje voor Roosendaal.”

Passeren met beveiliging

Ook hebben de drie partijen verontrustende signalen ontvangen van Passerellepassanten. “Personeel uit de omgeving durft hier ’s avonds niet zonder beveiliging overheen. Dan schiet je je doel voorbij!”

Raggers pleit daarom, samen met Hamans en Nefs, voor handhaving, patrouillering en een lik-op-stukbeleid. Verder is er cameratoezicht aanwezig op de Passerelle, maar dat “is nog niet het wondermiddel gebleken.”

Lees ook: Roosendaalse fracties zijn benieuwd naar het effect van camera’s op de Passerelle Lees ook: VLP en CDA willen weten wat er gedaan is met camera’s op de Passerelle