Bergen op Zoom

Pittige discussies: cultuur­debat Bergen op Zoom op ZuidWest TV

Cultuurdebat gemeenteraadsverkiezingen Bergen op Zoom Bas van Oevelen

Bas van Oevelen, voorzitter van stichting Vastenavend is ervan overtuigd dat cultuur Bergen op Zoom maakt.

Raymon Mens Raymon Mens

Hoe gaat een straatarme gemeente om met cultuur? Tijdens het cultuurdebat gaan Bergse politici met elkaar in debat over de toekomst van cultuurstad Bergen op Zoom. Het is het eerste grote debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Prominenten uit de Bergse politiek reageren tijdens het debat op stellingen die zijn ingebracht door kopstukken uit de Bergse cultuur. Het debat werd woensdag opgenomen in Gebouw-T en is nu terug te kijken bij ZuidWest TV. Raadsleden worden, zoals de lokale krant schreef, op zijn zachtst gezegd voor de leeuwen geworpen.

“Cultuur is het enige dat Bergen op Zoom heeft”

Bas van Oevelen, voorzitter van stichting Vastenavend is ervan overtuigd dat cultuur Bergen op Zoom maakt. Hij vertelt voor de camera van ZuidWest TV: “Ik hoop dat iedereen zich realiseert hoe relevant culturele organisaties zijn voor onze stad. Bergen op Zoom kampt met veel problemen zoals een leegloop van de binnenstad en het ontbreken van hoger onderwijs. Cultuur is ons kapitaal. Laten we ons daar nu eens van bewust zijn.”

Kunstenares Annemarieke van Peppen zei tijdens het debat bovendien te gruwelen van het Bergse cultuurbeleid. Met trillende handen riep ze op: “Ik ben er wel klaar mee dat kunst en cultuur als subsidieslurpende hobby worden gezien. Ga nou eens een visie maken. Anders gaat er niets veranderen!” Onderstaand het complete debat in video.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: meer debat op ZuidWest TV

Het cultuur­debat Bergen op Zoom is terug te kijken bij ZuidWest TV. Naast het Bergse cultuurdebat zijn ook de volgende debatten in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 te bekijken:

ZuidWest TV zendt uit via Ziggo op kanaal 39 en bij KPN/Telfort op kanaal 1420. Daarnaast is de zender te bekijken via de livestream op deze site.