Hoogerheide

Gmelich Meijling wint ronde Hoogerheide, Van Empel pakt Brabantse Wal Wielerevents

Jarno Gmelich Meijling wint ronde van Hoogerheide 2022 (foto: Remco Weterings Fotografie)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Etiënne van Empel heeft de Brabantse Wal Wielerevents gewonnen. Zondag was de laatste wedstrijd van het evenement, de ronde van Hoogerheide. Van Empel wist deze wedstrijd niet te winnen; hij kwam als derde over de finish. Maar hij had genoeg punten om leider te blijven in het klassement. De overwinning in de ronde van Hoogerheide was voor Jarno Gmelich Meijling. Hij reed in de laatste kilometers makkelijk weg van Van Empel en Jos Koop.

Etiënne van Empel had zondag een goede kans om de Brabantse Wal Wielerevents te winnen. Alleen Jarno Gmelich Meijling en Bas van Belle hadden in theorie nog kans om genoeg punten te halen in de ronde van Hoogerheide. Toch rekende de organisatie op een stevige strijd bij de elite-beloften. “Op de laatste dag van de Brabantse Wal Wielerevents was de spanning nog te snijden. Wie zou de overwinning halen van het totaal klassement? Etienne van Empel was op de overwinning gebrand,” aldus de organisatie.

Eerst het nieuwe parcours aftasten

Er reden 45 wielrenners mee in Hoogerheide. De ronde had een compleet nieuw parcours van bijna 3 kilometer lang. En met twee beklimmingen er in op de Scheldeweg. “De wedstrijd kwam langzaam op gang. Het was even aftasten hoe het nieuwe parcours was voor de renners,” zo beschrijft de organisatie. “Na 12 ronden ging het spel op de wagen en vormden een kopgroep met Jarno Gmelich Meijling, Etiënne van Empel, Jos Koop, Stef Krul en Jasper de Laat. Een sterke kopgroep met alle renners van de top van het klassement.”

Tijdens één van de beklimmingen van de Scheldeweg brak de kopgroep uit elkaar. De Laat en Rasch moesten afhaken. Met alleen nog Van Empel en Koop in zijn kielzog, besloot Gmelich Meijling er een trap extra bij te doen. Hij reed van hen weg en kwam alleen over de finish. Koop werd tweede en Van Empel kwam als derde over de streep. Voor het eindklassement maakte de winst van Gmelich Meijling in Hoogerheide niet meer uit: Van Empel hield de eerste plaats en won de Brabantse Wal Wielerevents.

Verhaal gaat verder onder de foto.

Etiënne van Empel wint Brabantse Wal Wielerevents 2022 (foto: J. van Wezel)

Sjoerd te Nijenhuis overtuigd winnaar bij junioren

Bij de junioren bleek Sjoerd te Nijenhuis een maatje te groot voor de anderen in het peloton. “Hij reed een groot deel van de wedstrijd vooraan,” aldus de organisatie. “Uiteindelijk had hij bijna 2 minuten voorsprong op Ramon van de Sande. Derde werd Jules Sla.” En bij de nieuwelingen ging de overwinning naar Mark Mandemakers. “Hij kwam alleen over de streep. Tweede werd Renzo Moretti voor Thijs Vrij.”

De organisatie van de Brabantse Wal Wielerevents is tevreden over het verloop van de wedstrijden dit voor- en najaar. “De organisatie heeft dit jaar weer kunnen rekenen op een mooie vrijwilligersgroep, waardoor de wedstrijden succesvol georganiseerd konden worden.” Natuurlijk wordt er meteen al weer vooruit gekeken. De organisatie wil kijken of ze de Brabantse Wielerevents volgend jaar op eenzelfde manier kunnen houden, of dat ze de formule toch wil aanpassen.

Lees ook: Etienne van Empel pakt in Putte leiderspositie in Brabantse Wal Wielerevents Lees ook: Van den Broek wint Ronde van Ossendrecht, Van Empel houdt leiding klassement Lees ook: Wielerliefhebbers kunnen genieten van tweede helft Brabantse Wal Wielerevents