Halsteren

Halsterse wijk op de schop: 54 huizen maken plaats voor nieuwbouw

Foto: Stadlander.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Woningcorporatie Stadlander is druk bezig met het vernieuwen én hernieuwen van huizen. Zo ook in de wijk Centrum-Oost in Halsteren. Daar gaan 54 woningen tegen de vlakte. Ze maken plaats voor duurzame, toekomstbestendige nieuwbouw.

Delen van de Bernhardstraat, Julianastraat, Sint Maartensplein en de Schoolstraat gaan op de schop. Donderdag kregen bewoners van de betreffende huizen het nieuws te horen. Gebiedscoördinator Sandy Leendertse bracht het nieuws. Dat was een pittige boodschap. ‘’Het gaat natuurlijk wel om hun thuis.’’

Sociaal plan

Voor de huurders wiens huis tegen de vlakte gaat, is een sociaal plan vastgesteld. Dit plan ontvangen zij van te voren en wordt tijdens een persoonlijk gesprek doorgenomen. Dat betekent dat Stadlander de bewoners begeleidt naar een andere woning. Ook krijgen ze een tegemoetkoming voor de verhuiskosten.

Het duurt nog even voor de sloop van start gaat. In het tweede kwartaal van 2024 gaan de eerste 23 woningen in de Bernhardstraat en het Sint Maartensplein tegen de vlakte. In de jaren daarna zijn achttien woningen in de Julianastraat en dertien huizen in de Schoolstraat aan de beurt.