Hoogerheide

‘Het gebouw gaat niet meer groter worden, alleen mooier!’

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het nieuwe verpleeghuis in de Raadhuisstraat in Hoogerheide heeft maandagmiddag de naam Hoogerwaard gekregen. De naam werd bekend gemaakt tijdens de viering van het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw.

De naam Hoogerwaard is een verwijzing naar een polder tussen Woensdrecht en Reimerswaal. Die polder met de naam Hogerwaard is vernoemd naar een 19e eeuwse ingenieur. “Wij schrijven de naam bewust met twee o’s als verwijzing naar Hoogerheide”, zegt Ingeborg Roks, bestuurder van zorginstelling tanteLouise.

Lees ook: Nieuwbouw zorgcomplex Raadhuisstraat Hoogerheide start dit voorjaar

Het hoogste punt is niet gemarkeerd met een wapperende vlag, maar met een kerstboom van schitterende lampjes. De mijlpaal is niet alleen een goede reden voor een feestje op de bouwplaats, maar is ook een belangrijk moment in de voortgang. “We laten de ruwbouw nu voor een groot deel achter ons en we gaan ons focussen op het wind- en waterdicht maken van het gebouw”, zegt Jeroen de Nijs van bouwgroep De Nijs-Soffers. Er wordt de komende tijd gemetseld, glas in de kozijnen gezet en dakbedekking en dakpannen aangebracht. “Vanaf nu wordt het gebouw niet meer groter, alleen nog maar mooier.”

Lees ook: Streep door bouwvrijstelling heeft nog geen gevolgen voor lopende bouwprojecten

De oplevering van het gebouw staat gepland in het derde kwartaal van 2023. “Het is nog onzeker in welke maand dat precies zal zijn”, zegt Roks. “We zullen dan gaan verven, bedden en andere inventaris weg zetten en dat soort zaken. Het gaat na oplevering nog wel één a twee maanden duren voordat de mensen kunnen verhuizen.” De mensen die de 138 appartementen gaan bewonen zijn mensen die op de wachtlijst staan en mensen die nu in Heideduin (Hoogerheide) en Mariahove (Ossendrecht) verblijven.

Lees ook: Speciale treincoupé neemt mensen met dementie op reis: ‘Dit is prachtig’
Het nieuwe verpleeghuis in de Raadhuisstraat heeft de naam Hoogerwaard gekregen. | Foto: Jan Krijtenburg
Het nieuwe verpleeghuis in de Raadhuisstraat heeft de naam Hoogerwaard gekregen. | Foto: Jan Krijtenburg