Etten-Leur

Het Oderkerkpark in Etten-Leur moet meer gaan leven

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het Oderkerkpark in Etten-Leur moet meer gaan bruisen, tenminste als het aan de gemeente ligt. Het moet een gezellige samenkomstplek zijn voor jong en oud. Daarom werd woensdag Oderkerkpark Bruist georganiseerd. Een middag met activiteiten, een hapje en een drankje.

“We vinden het belangrijk dat het Oderkerkpark levendig is. Samen met de inwoners hebben we dit geprobeerd te creëren”, legt wethouder René Verwijmeren uit. Zo is er een speeltoestel geplaatst voor de kinderen en staat er een sporttoestel.

In de groene kiosk in het park wordt Oderkerkpark Bruist geopend. Dit gebeurt met muziek en dans. Uiteindelijk is het aan jeugdburgemeester Vieve van Kuijk (11) om de middag officieel te openen. “Ik vind dit erg leuk om te doen. Ik heb het afgelopen jaar al meer dingen mogen openen”, vertelt Vieve trots. In haar rol stimuleert ze kinderen om meer buiten te spelen. “Ik hoop dat veel kinderen hier gaan spelen of dat mensen hier gaan sporten.”

Activiteiten

De hele zomer zullen er activiteiten in het park plaatsvinden. “Dit kan te maken hebben met cultuur, maar het kan ook muziek of een lezing zijn”, legt de wethouder uit.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Oderkerkpark Etten-Leur
Gezelligheid tijdens de opening in het Oderkerkpark in Etten-Leur,

“Het park is eigenlijk het hart van Etten-Leur. Het ligt er middenin met veel groen en historie. Wij willen gewoon dat het park gaat bruisen en dat iedereen hier terecht kan.”

Volgende stap

De gemeente gaat binnenkort het park aanpakken. “We gaan de padenstructuur aanpassen en we pakken dan ook gelijk de verlichting aan”, laat Verwijmeren weten. Voor bezoekers van het park klinkt dit als goed nieuws. “Ik kom hier in de avond niet graag, omdat er dan veel jeugd in het park rondhangt”, laat een dame op leeftijd weten. De wethouder hoopt ook dat als het park meer bruist, er minder overlast is.