Roosendaal

Inge Raaijmakers benoemd tot lijsttrekker Roosendaalse Lijst

Foto: Roosendaalse Lijst

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

De Roosendaalse Lijst heeft Inge Raaijmakers benoemd tot lijsttrekker. “Ik ben trots dat ze mij het vertrouwen hebben gegeven,” laat ze na afloop van de algemene ledenvergadering weten.

Raaijmakers ziet het als een grote verantwoordelijkheid om deze rol te vervullen. Samen met de dertig andere kandidaten op de kieslijst, wil ze ‘het verhaal van de partij vertellen’.

In gesprek blijven

Ze vindt het belangrijk om naar elkaar te blijven luisteren. Ze blijft dus in gesprek gaan met inwoners over de gemeente. “We zetten alles op alles om onze stad en dorpen nog groener, leefbaarder en veiliger te maken.”

‘Hoop te doen’

Daarom zet de Roosendaalse Lijst volop in op vernieuwing en innovatie. ‘Er is immers nog een hoop te doen’, schrijft Gert-Jan van Oosterbosch (plek 7) op LinkedIn. Zo worden er betaalbare starterswoningen gebouwd om vergrijzing tegen te gaan. ‘Jongeren moeten hier kunnen wonen, studeren, werken en recreëren. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, laat de partij weten in een Facebookpost. Ook wordt er geïnvesteerd in een schone buitenruimte en zorg en welzijn. Het hardrijden van automobilisten en zwerfaval wordt tegengegaan.

Verjonging

Verder neemt de partij na de gemeenteraadsverkiezingen afscheid van wethouder Toine Theunis. “Begin mei pak ik voor de laatste keer mijn fietsje en dan rij ik de poort uit bij het stadskantoor. Dan is het wel mooi geweest,” vertelde hij begin deze maand in Het Fractiehuis op ZuidWest FM. Daarnaast verlaten ook Charl Goossens en Yvonne de Beer de partij. Laatstgenoemde zat ruim zestien jaar in de fractie.

Die zet zich daarom nu in op verjonging. Zo staan er drie jongeren in de top vijftien van de kieslijst: Stijn van Looveren (plek 5), Gert-Jan van Oosterbosch (plek 7) en Mikail Tekindemir (plek 10). “Met deze kieslijst hebben we een mooie mix tussen ervaren mensen en jonge enthousiaste mensen”, aldus voorzitter John van den Bemd. Raaijmakers staat de komende tijd aan het roer. ‘Een krachtige dame’, concludeert André Verstijlen (plek 11).