Bergen op Zoom

Joost Pals lijsttrekker voor Lokaal Realisme: ‘Bergse luchtkastelen doorprikken’

Joost Pals (Foto: Lokaal Realisme)

Han Verbeem Han Verbeem

Joost Pals is de lijsttrekker van Lokaal Realisme voor de gemeenteraadsverkiezingen in Bergen op Zoom. De leden van de politieke partij hebben dinsdagavond de kieslijst vastgesteld. Huidig fractievoorzitter Rian Govers-Gabriëls staat op plaats twee. Bij de top zes staan verder: burgerlid Antoinette Hartevelt (3), Julien Voets (4), burgerlid Conny Steketee (5) en huidig raadslid Maarten van ‘t Hof: drie vrouwen en drie mannen.

Lokaal Realisme is in de zomer van dit jaar ontstaan als afsplitsing van de Bergse VVD, waarbij zittend raadsleden Pals, Govers-Gabriëls en Van ‘t Hof zijn overgestapt naar de nieuwe partij. Lijsttrekker Joost Pals staat in de Bergse gemeenteraad bekend als kritisch financieel specialist. Als aanvoerder van Lokaal Realisme wil hij zich inzetten voor een deugdelijk financieel beleid van de gemeente Bergen op Zoom, waarbij hij de “luchtkastelen wil doorprikken.”

Sterke economie

Rian Govers gaat de campagne in als “een ondernemer die oog heeft voor een sterke economie, met ruimte voor het midden- en kleinbedrijf.” Zij zet zich verder in voor een schone en veilige leefomgeving. Antoinette Harteveld is professional bij het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Ervaring en vernieuwing

Julien Voets is student bestuurskunde en heeft als burgerlid politieke ervaring opgedaan bij Lijst Linssen. Conny Steketee is rechercheur bij de landelijke politie en richt zich bij de partij op sociaal beleid en veiligheid. Maarten van ‘t Hof is een ervaren raadslid, dat zich richt op binnenstadsbeleid, Ruimtelijke Ordening en cultuurbeleid. Nieuwkomer is student Daan Dries op plek zeven. De top tien wordt compleet gemaakt met drie ondernemers: fractieassistent Eddo Pluijmers (8), Joris Volker (9) en burgerlid Jan Couvert (10).

De in totaal 22 kandidaten komen uit de gehele gemeente en variëren in leeftijd van 19 tot 80 jaar. De partij wil “meer realisme in de Bergse politiek” doorvoeren en geldt als geduchte concurrent van gevestigde lokale partijen.